Virulent vrouwenhater

Waarom staan er zo weinig vrouwen in Quote, vraagt Quote aan nieuwbakken kamerlid Thierry Baudet. Ze zoeken ze echt wel hoor, hullie van Quote, maar ze zijn er gewoon niet. Thierry Baudet die zijn dwaallichtje laat schijnen over vrouwen, dat ging eerder al faliekant mis. Nu dus ook.

Kort samengevat: Vrouwen excelleren ‘natuurlijk’ over het algemeen minder in een heleboel beroepen en ze hebben minder ambitie. Ze hebben meer interesse, vaak, in familie-achtige dingen. Het is normaal voor een vrouw om een beetje linksig te zijn en linkse praatjes te hebben, totdat ze een man ontmoet die ‘gewoon rechts is’ en die haar ‘wel even’ zegt hoe ‘het echt zit’ en dan geeft zo’n vrouw je braafjes gelijk. Dat is zo Baudets ervaring en dan is het gewoon zo.

Ik schoot er hartelijk van in de lach, van die natte droom van meneer Baudet. Het is dan ook aandoenlijk, zo’n jongetje dat denkt dat meisjes zonder masculien ingrijpen niets begrijpen van de politiek en de wereld om hen heen. Heel even had hij een wakker moment; “Dit ga je toch niet uitzenden?” O, ja wel. Echt wel. En dat is maar goed ook.

Want misschien was u al vergeten wat meneer Baudet eerder over vrouwen schreef, ter verdediging van Julien Blanc (#ChokingGirlsAroundTheWorld), de ‘versiercoach’ die flirten verwarde met het intimideren en manipuleren van vrouwen.  Een man die andere mannen leert dat een vrouw ‘ja’ bedoelt wanneer ze ‘nee’ zegt, Baudet vond dat hij gelijk had:

De realiteit is dat vrouwen niet alleen maar met omzichtig “respect” behandeld willen worden door hun sexpartner; dat ze helemaal niet willen dat je hun ‘nee’, hun weerstand respecteert: de realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja: overmand willen worden. 

Natuurlijk zijn ’s mans uitlatingen seksistisch, niet te zeggen onversneden misogyn. Het is dan ook volkomen logisch én terecht dat Baudets uitspraken hem op de nodige kritiek kwamen te staan.

Waar ik me wel over verwonderd heb is hoe slecht verteerbaar die kritiek voor velen bleek. De man is nota bene fractievoorzitter, nochtans werd opgeroepen hem maar niet al te zeer au sérieux te nemen. In de roze panelen werd al gauw gesproken van hysterische haatwijven. Menigeen trachtte Baudets woorden recht te breien, want tja, vrouwen werken veel vaker deeltijd en dus moet hij wel gelijk hebben. De vraag is nochtans of dat iets zegt over ambities en zo ja, wat dan eigenlijk.

Maar daar ging het meneer Baudet helemaal niet om. Hij zei het echt: Vrouwen excelleren (‘natuurlijk’!) minder in een heleboel beroepen en zonder mannen-die-gewoon-rechts-zijn snappen de domme linkse vrouwtjes er al helemaal niets van.

Dat is virulente vrouwenhaat, niets meer en niets minder. Dat is gewoon zo.

5 gedachtes over “Virulent vrouwenhater

 1. Dat is gewoon zo.
  Sherry is een betere pauw?
  Is hij bang voor spinnen?Kan hij besturen?Heeft wel een mooie oogopslag..en interassante leermeesters.. kan wel beter kommaneuken, dat wel?

  Like

 2. De schrijfster van het stuk zou eens dit gesprek kunnen beluisteren, https://youtu.be/DHAA9B8HETE waarin Sietske Bergsma , juriste, schrijfster en columniste, vertelt over 'gaslighting”; mensen mentaal desoriënteren, isoleren en uitschakelen. Het is een epidemie in Nederland aan het worden, het publieke debat is er compleet door verziekt, als het überhaupt nog bestaat, en het eist steeds meer slachtoffers. Dit stuk van Disputax las ik een paar dagen geleden en ik stoorde me er mateloos aan. Ik vroeg me af wat er toch aan de hand is in Nederland, is het een politieke correctheid die rondwaart en mensen monddood maakt en alle spontaniteit in de kiem smoort?

  Gaslighting dus, https://en.wikipedia.org/wiki/Gaslighting , Bergsma geeft dit spook wat in het Westen rondwaart een naam en verwoordt precies het ongemak wat ik in mezelf bespeur bij het lezen van dit artikel.

  Like

 3. Grappig dat je uitgerekend hiermee op de proppen komt. Niet alleen linkte ik, eerlijk en open, naar het volledige interview van Quote, waar iedereen voor zichzelf kan horen wat de heer Baudet letterlijk uitkraamde. De man groef zijn eigen spreekwoordelijke graf, daar hoeft niemand over te liegen, bedriegen of manipuleren. Daarnaast zouden 's mans uitspraken een heel andere reactie teweeg gebracht hebben als een moslim die gedaan had. Dan was de wereld te klein geweest.

  Like

 4. Ik zie helemaal niemand die zijn eigen graf graaft. Baudet spreekt vrijuit, misschien niet helemaal politiek correct, maar laat hem in jou ogen een seksist zijn of een vrouwenhater, dat is best grappig.

  Vrouwen excelleren inderdaad minder in een heleboel beroepen en de zinssnede 'domme linkse vrouwtjes' is niet van Baudet maar van Disputax.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s