Verkiezingsprogramma PVV: Nederland weer van ons!

In tegenstelling tot andere politieke partijen houdt de PVV haar programma kort. Zo te zien is het zelfs bij een conceptversie gebleven. Een enkele bladzijde. Dat is natuurlijk heerlijk leesbaar en lekker overzichtelijk, aan de andere kant kan ik veel artikelen, die ik op mijn boodschappenlijstje voor de aankomende verkiezingen heb staan, niet vinden in de schappen van het PVV-winkeltje. 

Geluk

Net als bij de VVD en de PvdA staat ‘geluk’ ook bij de PVV niet op de kaart. 

Vrijheid

De PVV zou radicale moslims graag preventief opsluiten. Ik weet niet hoe dat met u zit, maar mensen opsluiten alleen om hun ideeën vind ik in strijd met de grondbeginselen van onze rechtstaat. 
Daarnaast opteert de partij voor het invoeren van een directe democratie: door middel van de introductie van het bindend referendum krijgen burgers (meer) macht. 

Veiligheid en Recht

De PVV zou fors meer geld, 2 miljard, uitgeven aan politie en defensie. Syriëgangers mogen ons land niet meer in en onze grenzen gaan dicht. Er komt een verbod op ‘overige islamitische uitingen’ die in strijd zijn met de openbare orde. Welke dat zijn, dat wordt niet nader geduid. 
Criminelen met een dubbele nationaliteit wil men denaturaliseren en uitzetten. Dat betekent ook het uitzetten van mensen die gewoon hier in Nederland geboren en getogen zijn. 

Gelijkheid

De PVV zet zich, en zo kennen we haar natuurlijk ook, voornamelijk in tegen de ‘islamisering van Nederland’. Alle moskeeën en islamitische scholen moeten dicht en de koran zou verboden worden. Islamitische hoofddoekjes mogen niet gedragen worden in publieke functies, aldus de PVV. 
U kent me; ik ben voor een absolute scheiding van kerk en staat. Persoonlijk vind ik dat een neutraal voorkomen een vereiste zou moeten zijn voor ambtenaren in het algemeen, die vertegenwoordigen immers allemaal tijdens het uitoefenen van hun functie onze neutrale overheid. Religieuze uitingen zoals de hoofddoek, het keppeltje en het kruisje aan een ketting horen daar dus niet bij. Ook het op religieuze gronden weigeren van een uitgestoken hand geeft geen pas in een functie bij die neutrale overheid. Maar alleen islamitische hoofddoekjes? Dat klopt natuurlijk van geen kanten. 

Emancipatie

Ik had zo gehoopt dat de PVV hier wat over zou zeggen, maar niets, nada, noppes. En dat terwijl meneer Wilders zich zo’n zorgen zei te maken over de veiligheid van ‘onze vrouwen’. U weet wel, na Keulen, toen hij in Spijkenisse ‘verzetsspray’ uit kwam delen
Tot mijn intense teleurstelling en afgrijzen was de PVV daarna de enige partij die tegen de Goedkeuring van het Verdrag van de Raad van Europa inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld, stemde. Dat verdrag verplicht tot het opstellen van maatregelen die erop gericht zijn om geweld tegen vrouwen te voorkomen, de slachtoffers te beschermen en de dader te berechten en bestraffen. Dat verdrag stelt daarnaast de voorbereiding van huwelijksdwang strafbaar, vult de Uitleveringswet aan én voorziet in een regeling waardoor minderjarige slachtoffers na het bereiken van de meerderjarigheid de gelegenheid krijgen een procedure in te stellen.

Sociale zekerheid

De PVV wil de reeds verstrekte verblijfsvergunningen voor bepaalde tijd per direct weer intrekken en de AZC’s sluiten. We spreken daarbij dan in feite over mensen, van wie onze overheid al heeft getoetst of zij aan de voorwaarden voor zo’n verblijfsvergunning voldoen. Er is dus al getoetst of zij alle benodigde documenten hebben, of zij (of degene bij wie zij verblijven) over voldoende middelen van bestaan beschikken én ze vormen geen gevaar voor de openbare orde of de nationale veiligheid. 
De AOW-leeftijd wordt weer 65 jaar, aanvullende pensioenen gaan we wél indexeren. 
De huren moeten omlaag, net als de inkomstenbelasting. De PVV wil de motorrijtuigenbelasting zelfs halveren. 

Onderwijs en Cultuur

De PVV heeft kennelijk geen beeld bij een beleid voor het onderwijs of de Nederlandse cultuur. In elk geval zal er geen euro meer uitgegeven worden aan kunst, innovatie en de omroepen. 

Gezondheidszorg

Als het aan de PVV ligt verdwijnt het eigen risico. Alle gedane bezuinigingen op de thuis- en ouderenzorg moeten worden teruggedraaid en er moeten meer handen aan het bed. 

Natuur en Klimaat

Behalve dat de PVV geen geld meer wil uitgeven aan windmolens, heeft ze hier kennelijk geen mening over. Of toch niet een die het verkiezingsprogramma heeft gehaald. 

Normen en Waarden

Eh… niets. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s