Van een kitten aan zijn moeder

Ozymandias

Hai Mam!

Hoe gaat het met je? Ik hoop dat je me niet al te erg gemist hebt! Met mij gaat het reuze goed!

Het bevalt me wel, hier in Rotterdam. Ik deel mijn benedenwoning met Oom Jack, Oom Rook en Tante Raaf. Dat is zo gezellig! We hebben zelfs een tuin!

Samen hebben we (net als jij!) een groot soort mensaap in dienst genomen, voor het poetsen en het koken. Dat was een idee van Tante Raaf, zij is de huisoudste. Die mensapen zijn natuurlijk niet zo ver ontwikkeld als katten, ze hebben nog een opponeerbare duim bijvoorbeeld, maar dat maakt ze juist heel geschikt voor de klusjes in en rond het huis en het aaien.

Deze bevalt prima, maar ze lijkt soms te denken dat ze de dienst uitmaakt. Dat is natuurlijk niet zo, maar voor de lieve vrede houden we haar in de waan. Ze bedoelt het goed en ze brengt regelmatig rosbief voor ons mee.

We hebben haar naar haar naam gevraagd, maar ze spreekt geen kats. Die mensapen luisteren alleen maar met hun oren, wat je ook met je lijf en je staart vertelt, ze snappen er duidelijk niets van. Het enige waar ze naar luistert is ‘Mauw’. Dat zal haar naam dan wel zijn!

Oom Jack

We hebben Mauw een eigen kamer gegeven en daar mogen wij nu niet meer in, dat is wel balen. Ze houdt de deur dicht! Ik ben het daar niet mee eens, dus ga ik elke ochtend voor de deur liggen en zodra ze die deur opendoet probeer ik erdoor te piepen. Soms lukt dat en dan loop ik een rondje door haar kamer en ga ik pontificaal op haar bed zitten.

Weet je, Mam, ik bedoel het niet onaardig, maar Mauw lijkt wel een beetje simpel. De eerste week heb ik haar moeten redden van de verdrinkingsdood, ze ging zonder na te denken onder een stroom water staan! Ik heb net zo lang gemiauwd tot ze weer onder dat water vandaan stapte en ik was zo opgelucht dat ik haar blote kuit stevig omhelsd heb. Ze gilde het uit, dus ik was er echt maar net op het nippertje bij.

Ze dacht ook dat niet door het kattenluik naar de tuin zou kunnen, omdat ik nog maar zo klein ben. Nou, mam, ik neem gewoon een aanloopje en dan stort ik me door het deurtje. Soms lukt het niet helemaal en dan blijft mijn kontje steken, maar als ik flink wiebel dan lukt het best.

Oom Rook

Het is zo spannend in de tuin, daar moet ik bij zijn. Oom Rook patrouilleert er elke dag, want voorbij de schutting zijn De Anderen. Oom Rook zegt dat elke, zichzelf respecterende, kater op zijn eigen tuin past en ervoor zorgt dat er geen Anderen binnen komen.

Er is één Andere die wel zou willen en als hij aan de andere kant van de schutting zit dan zingen hij en Oom Rook oorlogsliederen naar elkaar. Oom Rook wint altijd! Ik word later net zo stoer als hij.

Ik help wel netjes mee met de klusjes hoor! Ik help Mauw met het schoonmaken van onze kattenbakken en dan kijk ik meteen of ze dat wel goed doet. Als ik echt heel tevreden over haar ben dan geef ik haar een kusje. Soms houd ik opeens zo veel van haar dat ik haar even moet bijten. Ik hang regelmatig de gordijnen recht en dan kauw ik er meteen even op.

Tante Raven

Tante Raaf moppert soms wel een beetje op me, maar ik bijt haar dan ook wel geregeld in haar oor of achterpoot. Dat is misschien niet zo netjes, maar zij begon. Ze heeft me op de eerste dag dat ik introk een enorme pestklap (‘scuse my French) op mijn hoofd gegeven. Zij is de baas en niemand anders, zei ze!

Nou, dat zullen we nog wel eens zien.

Met Oom Rook kan ik het uitstekend vinden, we doen samen veel aan sport. Worstelen en boksen, want dat vind ik leuk. Oom Jack wil eigenlijk ook wel meedoen, maar hij is een bangebroek. Soms maak ik me groot en dan spring ik zijn kant op en dan zet hij het toch op een lopen!

’s Avonds kijken we met zijn allen televisie, lekker languit op de bank. Mauw mag van ons ook op de bank, zo zijn we wel. Soms denkt Oom Jack dat ze er lui van wordt en dan gaat hij voor het beeldscherm zitten. Ik denk dat hij gelijk heeft, want na vijf minuten staat ze altijd op.

Je ziet Mam, ik ben goed terechtgekomen! Een dikke kus van mij!

Je Ozzy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s