Vrouwenvlees

In het Frankrijk van de laïcité en het secularisme-in-het-kwadraat, waar religie puur en alleen een privé-aangelegenheid van burgers is en waar men het eerder nodig achtte het dragen van hoofddoeken aan banden te leggen, kon en mocht een conferentie plaatsvinden waarbij kennelijk uitgebreid besproken werd of en wanneer het oké is dat een man zijn vrouw slaat.

Huiselijk geweld, gewoon een agendapuntje? What the fuck?

Een van de sprekers was Nader Abou Anas, een geestelijke die onderwerping van en een onderdanige rol voor de vrouw bepleit. Een jonge vent, die openlijk vindt dat vrouwen op deez’ aardkloot niet vrij zijn om te doen wat ze willen en dat binnen een huwelijk verkrachting best oké is.

Twee vrouwen ontbloten op zijn moment suprême hun borsten en beklimmen het podium. Inmiddels weet ik dat een van de vrouwen een Algerijnse is en de ander Tunesische. Beiden zijn lid van Femen. Op hun bovenlichamen in zwarte stift een duidelijke boodschap: “Niemand maakt dat ik mij onderwerp”. Ik vind hen prachtig, strijdbaar en moedig. Een van hen doet een greep naar de microfoon en roept “Niemand onderwerpt me, niemand bezit me, ik ben mijn eigen profeet!” Ze betalen een prijs voor hun geweldloze actie; ze worden door ontsteld en woedend manvolk beetgegrepen en naar de grond gewerkt.

Een van die boze mannen trapt uitgebreid in op een van die vrouwen, terwijl ze al op de grond ligt. Ook zijn standpunt voor wat betreft het geagendeerd geweld tegen vrouwen laat zich derhalve makkelijk raden. Het is een standpunt dat in geen enkele, zichzelf respecterende en op het gelijkheidsbeginsel gestoelde democratie opgeld zou moeten mogen doen. Ik heb dan ook geen idee waarom een beschaafd land een spreker als Nader Abou Anas ruimte zou moeten bieden. Net als we een conferentie over het herinvoeren van slavernij zouden moeten weren als de pest.

Wrang overigens, dat veel media ons het filmpje wel aanbieden, maar daarbij vaak schroomvallig de blote borsten van die activisten censureren. Een dood kind op een strand, daar doen we niet zo moeilijk over, laat staan over beelden van geweld, maar van ontbloot vrouwenvlees worden we kennelijk nog altijd geacht al te veel in verwarring te geraken.

In eigen land

Over verwarring gesproken. In het Nederland van de tolerantie en van de voorvechters voor gelijke rechten en het huwelijk voor partners van gelijk geslacht komt een plaatselijk sufferdje niet weg met een eenvoudig interview met twee jonge homoseksuele plaatsgenoten. Erger nog, het plaatselijk sufferdje buigt en gaat diep door het stof omdat een deel van haar abonnees, geen moslims dit keer maar gereformeerden, dat interview niet kon waarderen. Et tu, Brute? Waarom in hemelsnaam laten we zulke zeloten nog altijd de mores bepalen?

Het interview maakt deel uit van een serie interviews, met twintigers ‘op het eiland’ en over hun ‘levensgevoel’ aldaar. De bedoeling van de serie is om vertegenwoordigers van alle ‘richtingen’ binnen de plaatselijke bevolking aan het woord te laten. Hartstikke leuk natuurlijk. Totdat een homoseksueel koppel aan het woord mag komen. Ja, maar dat is de bedoeling niet! Het interview heeft een aantal tere gereformeerde zielen al te zeer geconfronteerd met een “levensgevoel en -wijze” waarin zij zich niet herkennen. Ach en wee. Nee, d’r zit geen vrouwenvlees aan deze twee en dus vallen ze niet in het spreekwoordelijke potje.

Het geïnterviewde stel vertelt open en eerlijk over hun leven en ervaringen in Goeree-Overflakkee. Zij stellen optimistisch vast dat de bewoners van Flakkee steeds normaler omgaan met homoseksualiteit. Goed, zoenen of hand in hand lopen is hen niet gegund, maar het stel is gelukkig samen. Dat laatste doet me glimlachen. Gelukkig zijn, met elkaar en in het leven, dat is het mooiste dat er is. Ze zijn nog zo jong, een heel leven lacht hen tegemoet. Word ik blij van, als ik dat lees.

En wat doet zo’n krant dan? Ze maakt een knieval en biedt haar excuses aan omdat ze het gewaagd heeft over gelukkige homo’s te schrijven. In mijn Nederland.

Godverdomme.

3 gedachtes over “Vrouwenvlees

 1. Ik geloof niet in een superman.
  Er zal best wel een levensenergie zijn.
  Maar dat begon bij mijn geboorte en gaat weg bij mijn dood.
  En daar moet ik het mee doen.
  Ik besta uit water kalk en ijzer, enzo.
  En daar.. moet ik het mee doen.
  Ik ben vooral water..en dat water in mij heeft vele functies gehad.
  Want water blijft water, en stoom of ijs is ook water.
  Blijft ook water, in andere vorm
  Maar goed..
  Kun jij niet de schepper vervloeken die nu zoveel ontheemden dropt, bij 'onze Superman'?
  Ik bedoel maar..Met bidden moet het lukken om je leven op aarde te weerstaan?
  Religie is verzekerd zijn van rijkdom na je dood?
  Toch?
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4139508/2015/09/10/Merkel-Bang-voor-islamisering-Ga-naar-de-kerk.dhtml
  Bidden is prive.
  Maar het zijn wel de hulpverleners die echt helpen,
  En allah akbar of tabir roepen geef een andere werking dan.
  Halleluja..daar trek je geen volle zalen mee.
  Onderling vechten de moslims elkaar tot de dood.
  Roep 1x takbir of akbar..en men is een verenigd front
  Jatognietdan?
  God zij met ons..
  Dat staat, of stond, op de hollandse munt.
  Geld is de enige religie..
  Jatognietdan?
  Maar goed.. wel blijf ik erbij dat vloeken geen goed taalgebruik is.
  Geldverdomme of Allahverdomme vind ik toepassender.
  Maar ik scheld ook in abn.
  K walitatief
  U itermate
  T eleurstelend
  Is ook vervloeken.
  En ook geen ode aan de 'gleufdieren'
  Maar goed.. 1x per maand vloeken mag.
  Maar dat ook liever privé.
  Met je gevloek op internet,..nog wel..
  Dat kan je je kop kosten.
  Maar goed.. de Christelijke god is barmhartig, is mijn verteld,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s