De kus van de Giraffe

Deze week heb ik meermaals teruggekeken naar de ontroerende beelden van de terminaal zieke Mario, in betere tijden dierverzorger in Diergaarde Blijdorp, en de giraffe die hem een afscheidskus gaf.

Uit de persberichten over Mario weet ik dat hij een verstandelijke beperking heeft, de afgelopen twintig jaar bijna elke dag in de dierentuin te vinden was en hij binnenkort aan een agressieve hersentumor zal komen te overlijden.

De absoluut fantastische stichting Ambulance Wens Nederland heeft Mario’s laatste wens uit doen komen en dankzij deze geweldige mensen kon hij, roerloos op een brancard gelegen, afscheid nemen van zijn dierentuincollega’s en van de dieren waar hij vreselijk aan verknocht is.

Uitgerekend een giraffe, een van de meest schuchtere van “zijn beesies”, beroert Mario met haar lippen. De giraffe, de Engel van de Savanne zoals men haar in Afrika ook wel placht te noemen, zegt haar voormalige verzorger teder vaarwel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s