Grote muilen, tere zielen

Geert Wilders vond dat hoe minder Marokkanen in Nederland of Den Haag hoe beter. Vanwege oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken en onder uitkering- en bijstandgenietende medelanders. Kritiek alom, uiteraard, en meneer Wilders vond het vervolgens “te gek voor woorden“ dat hij niet over Marokkanen mag zeggen wat hij wil.

PvdA-bestuurslid Fouad Sidali liet zich uit de tent lokken en riposteerde door Geert Wilders met Adolf Hitler te vergelijken: “Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten.” Meneer Sidali kreeg via de social media tegengas van lieden die hij direct wegzette als mafketel en snotneus. Later slikte meneer Sidali zijn opmerking toch terug in vanwege ongepast, maar het leed was al geleden.

Meneer Wilders pakte vervolgens nog even flink uit. Hij is voornemens eenieder die hem weer vergelijkt met Hitler voor de rechter te dagen in een civielrechtelijke procedure, want hij is die vergelijkingen meer dan zat. Sterker nog, tegen het ANP verklapte hij dat hij advocaat Max Moszkowicz jr. vrijdagochtend al klaar had staan om meneer Sidali te sommeren zijn woorden publiekelijk terug te nemen.

Uitgerekend van de man die zich uiteindelijk bij de rechter verantwoorden moest voor de uitspraak “De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Mohammed zoals neergelegd in de islamitische ‘Mein Kampf’: de koran” is dat fraai.

Het doet me terugdenken aan Mohammed Enait, vrouwenhandenweigeraar en zittend advocaat, die Geert Wilders uitmaakte voor “een kleine Hitler”. Daarmee betuigde hij zich van eenzelfde hypocritische inborst als imam Abdul Jabbar van de Ven, die de drijvende kracht was achter de aangiften tegen cartoonist Gregorius Nekschot, maar die op zijn beurt wel meende Geert Wilders een dodelijke ziekte toe te kunnen wensen en die zelfs verheugd reageerde op de dood van Theo van Gogh, wiens ideeën hem niet aanstonden.

Het lijkt erop dat achter de grootste muilen toch de teerste zielen schuilgaan. Zou er een negatief verband bestaan tussen het talent flink uit te kunnen halen en het vermogen te incasseren?

Een gedachte over “Grote muilen, tere zielen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s