Rubbernecker

Patrick Fort is een rare.

Patrick Fort heeft Asperger. Met zijn intelligentie, vasthoudendheid en gebrek aan sociale vaardigheden drijft hij onbedoeld andere mensen (vooral zijn moeder) tot wanhoop.

De dood van zijn vader is allesbepalend in het leven van de jonge Patrick en hij ontwikkelt een morbide fascinatie voor de dood. Die fascinatie drijft hem ertoe een studie anatomie op te pakken aan de universiteit van Cardiff. Met een kleine groep medestudenten ontleedt hij het lichaam van nummer 19, ze noemen hem Bill.

Een tweede verhaallijn in Rubbernecker laat ons kennismaken met een man van middelbare leeftijd, die langzaam en moeizaam uit een langdurige coma probeert te ontwaken. Niet in staat te bewegen, laat staan te spreken, is hij getuige van de moord op een medepatiënt. Belinda Bauer heeft zich duidelijk grondig ingelezen in de materie betreffende comapatiënten en haar verregaande aandacht voor de medische details is fascinerend. Het haalt echter wel behoorlijk de vaart uit het verhaal.

Tot zo ver is Rubbernecker een heerlijke psychologische thriller. De belevenissen van een van de verpleegsters van onze comapatiënt, de oppervlakkige verpleegster Tracy, zijn echter volkomen overbodige ballast. Haar aandeel in het plot is knullig en moeizaam in het verhaal verweven, maar de plotwendingen in de laatste hoofdstukken van Rubbernecker doen je dat de schrijfster vergeven.

Wanneer Patrick tijdens de sectie op een andere doodsoorzaak stuit dan de officiële documenten vermelden vermoedt hij dat nummer 19 vermoord is en hij gaat op zoek naar bewijs. Die zoektocht confronteert hem met de waarheid van de doden en de leugens van de levenden, maar brengt hem zelf ook in levensgevaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s