Wah zeggie? Azzie vaw dan leggie

Heel Nederland spreekt er schande van; de verkiezingsposter “In Rotterdam spreken we Nederlands” van de Rotterdamse VVD, die sinds gisteren het straatbeeld ontsiert. Ontsiert inderdaad, want als verkiezingsposters toch ergens in uitblinken dan is dat eerst en vooral wel in lelijkheid. Een gebrek aan snedigheid komt wat mij betreft op de tweede plaats.

Cabaretier Jan Jaap van der Wal meende dat we de betekenis van het liberalisme in Rotterdam even in de Maas afgezonken hebben en Aydin Peksert, de nummer twee op de kandidatenlijst van de moslimpartij Nida in Rotterdam, vond dat de VVD “onmiddellijk moet ophouden met provoceren”.

Op Joop.nl werd de slogan vrij vertaald naar “We speak Dutch only”. Een jammerlijk gevalletje steenkolenengels, zo met dat erbij geplakte “only”, maar het is kennelijk een kniesoor die daar op let.

Ik heb het gedrocht op mijn gemak nog even staan bestuderen, tot ik begon te kijke als een aap op een roestig klokkie, en ik begrijp nog steeds de ophef niet. In Rotterdam spreken we inderdaad Nederlands. Liefst met een natte t en de typische gebrouwde Rotterdamse r.

As er nou “In Rotterdam spreken we alleen Nederlands” gestaan had, dan hebbie misschien nog een punt zo met se alle, maar hé, as as meel was en stront stroop dan aten we morgen pannenkoeken.

Goed, in Rotterdam spreken we dus Nederlands. Waarom maakt dat zovelen van u zo prinsessig op de erwt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s