CIA agent betrapt onder demonstranten Kiev (update)

O, hemel Martin Vrijland heeft weer een ‘scoop’. Er is een “CIA agent betrapt onder demonstranten Kiev”, althans volgens een filmpje dat meneer Vrijland ergens heeft opgeduikeld.

Deze CIA-agent moet zo dom geweest om zijn legitimatiebewijs bij zich te dragen tijdens zijn verdeel- en heersmissie in Kiev. Dat is bijzonder onwaarschijnlijk, maar dat is nu eenmaal nooit een beletsel voor lichtgelovigen als meneer Vrijland.

Een blik op het filmpje leert me dat de afkorting ‘IPA’ op dat legitimatiebewijs staat.

Lo and behold, dat blijkt kort voor de International Police Association. Google is my friend.

Op 1 januari 1950 richtte de inmiddels overleden Engelse politieman Arthur Troop die International Police Association op. Zeg maar een real life Facebook avant la lettre (en het Internet), een internationale vriendenclub voor politiemensen. Het Esperanto was toen nog hip en dus werd het motto “Servo per Amikeco”, dat zich laat vertalen naar “Dienen door vriendschap”. De vereniging organiseert congressen, seminars en acties voor goede doelen, maar draait ook haar hand niet om voor een avondje klaverjassen of klootschieten.
Een leuk weetje is dan misschien wel dat Nederlandse dienders zich als eerste “buitenlanders” aansloten bij deze vereniging, waarmee ze haar internationale karakter kreeg. Vandaag de dag heeft IPA wereldwijd meer dan 413.158 leden in meer dan 63 landen. Ons land heeft ruim 7500 leden en Kiev heeft er dus minimaal een.
IPA-leden, dat wil zeggen politiemensen in actieve dienst of reeds gepensioneerd, kunnen in 21 landen voor een redelijk prijsje in huizen van de vereniging vertoeven, krijgen korting in sommige musea en al wat dies meer zij, en kunnen leuke hebbedingetjes kopen in de webshop van de vereniging. Een van die hebbedingetjes is een mooie naambadge met het logo van de vereniging, zoals te zien in het filmpje op meneer Vrijlands webstekjes
Wat een verrassing toch weer.

Update 

Het duurt even, maar gelukkig is men nog altijd zo vriendelijk de kwartjes bij meneer Vrijland te doen vallen. Aandoenlijk dat hij het nog steeds abusievelijk over “ISA” heeft waar er duidelijk “IPA” te lezen staat, maar het is een kniesoor die daar op let.

“Nog eens naslagwerk te hebben gedaan blijkt het artikel van Before Its News (de bron) het niet bij het juiste einde te hebben. De ISA is een internationale politie organisatie. Ondanks dat het niet onwaarschijnlijk is dat de CIA zich in dergelijke aangelegenheden mengt, levert dit filmpje dus geen bewijs. Wel zou je je af kunnen vragen wat een agent in burger daar onder de demonstranten doet. Er is natuurlijk ook niet uitgesloten dat de man van het filmpje geen CIA agent was. Onderstaand filmpje bewijst echter niets concreet. Bedankt aan de mensen die mij hierop gewezen hebben. En mijn excuus dat ik te snel ben geweest in het overnemen van de tekst van Before Its News. Doorgaans check ik de broninformatie goed. In deze ben ik te snel geweest. Als er een mogelijke link zou bestaan tussen de CIA en de ISA dan wordt dat hiermee niet direct keihard bewezen. Het zou hooguit een indicatie kunnen zijn.”

Doorgaans check ik de broninformatie goed” aldus Martin Vrijland. Lachertje van de week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s