Valentijnssacherijn

Het is onze eerste Valentijnsdag samen. Werkverplichtingen hebben gisteren een leuke Valentijnsdag in de weg gestaan. Geen probleem, er is altijd nog the day after om de schade in te halen. Gisteren was een latertje. Ik laat mijn lief dus uitslapen en maak een luxe ontbijtje klaar. Koffie, versgeperste jus, warme croissantjes en een zachtgekookt eitje. Vindt hij lekker. 

We hebben het stofzuigdebacle achter ons gelaten en alles leek weer pais en vree. Leek, ja. Tot de eindafrekeningen van onze respectievelijke energieleveranciers op de mat vielen. Die van hem op zijn mat en die van mij op mijn mat, precies zoals ik dat graag heb. Samenwonen is immers nog steeds mijn forte niet, noch mijn innige ambitie. 
Daags erna vertelde hij me glunderend dat hij geld terugkreeg. Daar had ik al een donkerbruin vermoeden van, ik moest immers bijbetalen. Logisch want mijn lief verpoost, tegen beter weten in, nog altijd veel vaker hier dan dáár. Meebetalen vindt hij echter, zeker zo lang hij niet definitief zijn tandenborstel in mijn badkamer stallen mag, niet automatisch een vanzelfsprekendheid. Sinds het stofzuigerdebacle ergert me dat, maar ik besloot er niet over te zeuren. 
Ik zoen mijn lief wakker en presenteer hem zijn ontbijt op bed. Gezellig kruip ik naast hem onder het dekbed, lekker warm. Het kaartje in de rode enveloppe, dat ik naast de croissantjes heb gelegd, ontlokt hem nog voor hij het envelopje opent de opmerking dat hij niet aan Valentijnsdag doet. Dat is zo commercieel. Blijken van liefde op deze dag vindt hij onoprecht, omdat het moet. 
Aha. Dat begrijp ik helemaal. Het euvel is alleen dat hij al de andere dagen van jaar ook niet erg romantisch is aangelegd.  
Ik besluit ter plekke dat dit ook onze laatste Valentijnsdag samen zal zijn en pak het ongeopende kaartje terug. Vanmiddag fiets ik zelf wel even langs de bloemist. 

2 gedachtes over “Valentijnssacherijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s