Souverein mens steelt van ons allemaal

Wat is dat nu? Wel met je milieuvervuiler op wielen over de van ons aller zuurverdiende belastingcentjes aangelegde en onderhouden wegen willen rijden, een met diezelfde belastingcentjes betaalde ambtenaar een kwartier lang van haar werk houden en je dan met een hoogdravend beroep op de wet je zelf niet aan de wet willen houden?

Wat koddig, eigenlijk.

4 gedachtes over “Souverein mens steelt van ons allemaal

 1. Ha, dit rare zenuwachtige figuur ken ik al van de site van Myra, niks aan toe te voegen dan dat ik er erg om lachen moet, het is zo volstrekt bizar.
  Waar ik wel benieuwd naar ben is wat de overheid volgens jou zou moeten doen met mensen die wel de lusten willen maar niet de lasten?

  Groetjes teigertje

  Like

 2. Op zich vind ik het best dat iemand zich afzondert en hij is wat mij betreft volkomen vrij zich los te maken van de maatschappij. Wel de lusten en niet de lasten, dat gaat me dan weer een brug te ver. Daarnaast lijkt me dat wanneer iemand zo principieel geen belasting af wil dragen we het eerst maar eens moesten hebben over wat hij tot nog toe aan belasting heeft gekost; kinderbijslag, gesubsidieerd onderwijs, gezondheidszorg en al wat dies meer zij. Laat hem dat dan ook netjes terug betalen, kijken we vanaf daar wel weer verder.

  Like

 3. Zucht, kansloze profiteur. Als hij geen staatsburger is moeten we hem maar het land uit gooien, is er weer meer plek voor mensen van buitenaf die WEL willen inzetten voor onze samenleving. Je zelf als natuurlijk persoon accepteren bij de kvk of notaris voor registratie van een bedrijf maar als het om belasting betalen gaat is meneer niet thuis. Zodra zijn BSN nodig is in het ziekenhuis dan is meneer weer een natuurlijk persoon zeker. Zo lust ik er nog wel een paar. Als hij vind dat hij niet bij onze samenleving behoort maar er wel gebruik van maakt, vind ik dat hij hier niet welkom is.

  Het valt ook vaak op bij dit soort figuren dat het altijd eenzijdig is. Als de Politie of de Belastingdienst voor de deur staan dan wil meneer de souverein 500 tot 700 euro per uur vangen (omdat hij vindt dat die uren dat waard zijn wat hem zogenaamd ontnomen is). Moet de staat aandacht aan hun gezeik besteden is het andersom, dan moet de staat het zelf maar betalen (er worden heel wat uren van HBO/Universitair geschoold personeel aan dit soort malloten besteed).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s