Veroordeeld pedoseksueel Bas R. opnieuw aangehouden in Cambodja

Zeilleraar Bas R., veertig jaar oud, werd in 2004 veroordeeld vanwege kindermisbruik. Hij misbruikte een jongen van twaalf jaar en dat kwam hem op de buitengewoon milde straf van een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf te staan.

Hij zocht zijn heil gevoeglijk elders. In 2011 werd hij in Cambodja aangehouden voor zo’n zelfde vergrijp; hij vergreep zich aan vijf jonge kinderen. Hij werd echter vrijgesproken omdat een van zijn slachtoffertjes, een meisje van zeven jaar, tijdens de rechtszaak anders getuigde dan zij eerder gedaan had.

Terre des Hommes vertelde de Telegraaf dat het geen toeval is dat de meeste aanklachten tegen R. in 2011 door de vermeende slachtoffertjes werden ingetrokken. De stichting vertelt “dat je in dit soort zaken steeds weer ziet dat kinderen en hun ouders onder druk worden gezet of omgekocht om hun verklaring in te trekken.”

Gisteren werd Bas R. opnieuw gearresteerd, opnieuw in Cambodja. Hij wordt ervan beschuldigd drie jongetjes te hebben misbruikt. Ze zijn zes, acht en elf jaar oud.

Misbruikers straffen met niet meer dan een taakstraf of een voorwaardelijke straf zou wettelijk onmogelijk moeten worden. Onze maatschappij en haar kinderen verdienen bescherming tegen pedoseksuelen, hun leven lang. Maar niet alleen onze maatschappij. En niet alleen onze kinderen.

Ik zei het een paar jaar geleden al: Gebleken pedofielen verdienen een uitreisverbod, in elk geval naar landen waar kinderprostitutie bedreven wordt.

Wanneer we in Nederland kennis dragen van gebleken pedoseksuele neigingen horen we onze verantwoordelijkheid te nemen en zo iemand horen we niet de gelegenheid te geven af te reizen naar andere oorden, waar hij eenvoudigweg opnieuw zijn slag kan slaan.

Een gedachte over “Veroordeeld pedoseksueel Bas R. opnieuw aangehouden in Cambodja

 1. Ik ben het met je eens, maar ik vrees dat gezien het misbruik niet op NL grondgebied is, er geen maatregelen zijn ter preventie.
  Met andere woorden..
  Niet ons probleem, terwijl het wel om een Nederlander gaat.

  Wel dat (indien je een misbruik pleegt op ander grondgebied) je met een NL paspoort juridisch wordt bij gestaan.
  (Dat zou dan niet moeten)

  Opmerkelijk is dat deze Pedo's zelf vinden dat ze 'ontwikkelingswerk' doen en juist de levensstandaard verbeteren van de kinderen en familie.
  Ik noem het omkopen en chantage en terreur.

  Het is mensenhandel,het is inbreuk in de lichamelijke integriteit, en misbruik.
  Het is een Nederlander die kinderen misbruikt buiten Nederland.
  En niet stopt.
  Castreren…mag ik niet zeggen..maar op zich lijkt het me wel effectief en preventief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s