Leugentjes om kwaadwil? II

Leugentjes om kwaadwil?” vroeg ik me vorige week af bij de berichten over een moslima-in-niqaab die mishandeld zou zijn op het perron van station Hollands Spoor.

Het lijkt er inmiddels sterk op dat we toch met een hoax van doen hebben. Of althans, zo schrijft Izz ad-Din Ruhulessin. De moslima is nog altijd spoorloos, tot in de gemeentelijke basisadministratie aan toe, en de website DeWareReligie.nl heeft haar bericht inmiddels gerectificeerd.

Niet van harte, er wordt nog wat gesputterd over harde bewijzen en hoeveel uren aan beeldmateriaal de politie in een paar dagen bekijken kan, maar toch. Jawel trouwens, DeWareReligie.nl “heeft Ruhulessin om ‘hard’ bewijs gevraagd” en dat vind ik dan weer uitermate grappig, uitgerekend van de site die met dit gerucht zo aan de haal ging. Of het wellicht zelfs zelf in de wereld bracht, daar ben ik nog niet over uit.

“Wij proberen middels onze berichtgeving de negatieve berichtgeving omtrent islam en moslims om te zetten in een positieve berichtgeving.”

Stel grapjurken. Sta me toe uw geheugen even op te frissen.

“De politie heeft die mogelijkheden, maar moet ze alleen nog inzetten. De bal ligt wat ons betreft dan ook bij de politie. Ook zonder gegevens moeten zij aan de slag kunnen. Als is het maar om de ontstane maatschappelijke onrust te sussen. Het gaat immers niet meer zozeer om de vrouw in kwestie, maar om de algehele anti-islamitisch tendens in de samenleving.

Een gedachte over “Leugentjes om kwaadwil? II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s