Onderzoek Anass gesloten

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat het onderzoek naar de dood van de jonge Anass Aouragh definitief afgesloten is. Het OM heeft de door mevrouw Merzouk, de moeder van Anass, gedane aangifte van moord dan wel doodslag bestudeerd maar heeft daarbij geen nieuwe feiten kunnen ontdekken. Het OM vindt extra onderzoek daarom niet nodig en blijft bij de conclusie dat de jongen zelfmoord pleegde. Dat betekent dat het OM de zaak niet zal heropenen.

Daarmee lijkt de zaak eindelijk afgesloten, al denk ik niet dat de familie dat zo ooit zal voelen. Dat is treurig genoeg. Mevrouw Merzouk heeft dan ook inmiddels aangegeven zelf een contra-expertise uit te zullen laten voeren.

Dagvaarding Martin Vrijland

Mevrouw Merzouk blijkt nog een tweede aangifte gedaan te hebben en wel tegen meneer Martin Vrijland. Dit vanwege het filmpje dat hij op zijn weblog en YouTube-kanaal publiceerde, nadat zij zich publiekelijk van hem distantieerde

Het gaat daarbij om een compilatie van beelden van gesprekken tussen meneer Vrijland en mevrouw Merzouk, onder andere in haar woning. Die beelden lijken heimelijk gemaakt; waar de camera ook op gericht is, het is in elk geval niet openlijk op haar gezicht.

Dat heimelijk filmen mag inderdaad niet.

Met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft:
  • 1°. hij die, gebruik makende van een technisch hulpmiddel waarvan de aanwezigheid niet op duidelijke wijze kenbaar is gemaakt, opzettelijk en wederrechtelijk van een persoon, aanwezig in een woning of op een andere niet voor het publiek toegankelijke plaats, een afbeelding vervaardigt;
  • 2°. hij die de beschikking heeft over een afbeelding welke, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, door of ten gevolge van een onder 1° strafbaar gestelde handeling is verkregen.

Of het daarbij blijft is nog maar de vraag. Een belendend perceel wist de hand te leggen op een e-mail waaruit bleek dat meneer Vrijland die compilatie zelfs als pressiemiddel gebruikte om de moeder van Anass tot medewerking te dwingen.

Mevrouw Merzouk lijkt alleen te willen bewerkstelligen dat het filmpje van beide locaties verdwijnt. Op het oog zou ik zeggen, ‘doen‘ en in je handjes knijpen dat ze het daarbij laat.

Enfin, 20 augustus aanstaande is meneer Vrijland kennelijk van harte uitgenodigd zich bij de rechter te komen verantwoorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s