Leugentjes om kwaadwil?

Vanochtend kreeg ik een schokkend verhaal onder ogen; een negentienjarige moslima werd vorige week door twee mannen mishandeld omdat ze een niqaab droeg. Een niqaab is een gezichtsluier die alleen de ogen vrij laat.

De dame in kwestie was met twee “zusters” van Rotterdam naar Den Haag gereisd om gezellig te gaan winkelen. Het drietal had eerst in Rotterdam gewinkeld en daar wat gegeten en gedronken. Een van die zusters wist in het Haagse een leuk adresje voor islamitische kledij en dus toog men naar het treinstation. Eenmaal in Den Haag kocht mevrouw kennelijk nog wat leuke sluiers, waarna ze terugkeerde naar het station om door te reizen naar Leiden.

“Ik liep richting Station Hollands Spoor en zag twee mannen die me met een boze grijns aan keken. Daarna scholden ze me uit, maar ik trok me er niets van aan. Vervolgens liep een van hen naar me toe en gaf me een klap in mijn gezicht. Hij trapte me omver en rende weg. Zijn vriend rende juist naar me toe en gaf me ook een flinke stoot in het gezicht en twee trappen in mijn zij. Hij liep toen weg en riep “kankerboerka!”. 

Het ergste vond ik dat er veel Marokkaanse moslims (zowel mannen als vrouwen en meiden) alles zagen gebeuren maar niet ingrepen. Moge Allah ons weer van eerwaardige en moedige mannen voorzien in deze Oummah!”

Jasses. Zinloos geweld, met een racistisch motief en dan ook nog eens gepleegd door twee mannen die een allenige jongedame te grazen namen. Stelletje helden op sokken.

Het wordt nog erger.

“Ik ben de dag erna naar de politie gegaan om aangifte te doen van mishandeling. Maar zij namen me totaal niet serieus. Een van de agenten zei tegen mij: “Waarom ga je niet gewoon naar huis? Scheelt ons wat werk.” Een andere zei tegen zijn collega: “Tja, dat krijg je ervan als je er zo bij loopt. Dan vraag je er gewoon om.” Het was niet de bedoeling dat ik het hoorde, want ze zaten in een andere ruimte. Maar goed, het was dichtbij genoeg om duidelijk te horen wat ze zeiden. Uiteindelijk kwam een agent naar me toe en zei dat er onvoldoende bewijs is. Het bood zijn ‘excuses’ aan en daarmee was de kous wat hem betreft af.”

Zijn ze nou helemaal belatafeld daar bij de politie? Is zo’n meiske mishandeld en uitgescholden, laten die agenten haar ook nog eens aan haar lot over.

Gelukkig treffen we hier een weerbare jonge vrouw, die gesterkt uit deze rotsituatie kwam. Ze laat het er niet bij zitten en ritst nu ook het vizier van haar niqaab dicht. Dat zal ze leren, die schoften.

“Het heeft me juist sterker gemaakt in mijn overtuiging, alhamdulilaah. Het heeft mijn iman sterker gemaakt en ik ben nu ook mijn ogen gaan bedekken. Eerst droeg ik de niqab zo dat mijn ogen zichtbaar waren, nu heb ik er een extra laagje overheen. Het is een test. Als je ouders, of wie dan ook, het niet eens zijn met de wetten van Allah, dan hebben ze pech. De wetten van Allah gaan voor hen, hoe pijnlijk het ook is.”

GeenStijl

Het altijd oplettend GeenStijl pikte het verhaal op en ging bij de politie aan de bel. Desgevraagd liet de politie weten niets van de mishandeling af te weten. De reaguurders wikten en wogen, onwillig het verhaal van onze jonge moslima te geloven, al leek het relaas over asociale en werkschuwe eenstrepers toch wel voor haar geloofwaardigheid te spreken.

Het islamitisch platform werd in elk geval plots druk bezocht, de server begon te langzaam weg te smelten en men zag zich genoodzaakt de reactiepanelen te sluiten omdat de bezoekers zo onaardig deden. Verkeer vanaf het roze blog wordt inmiddels in het geheel geweerd, vanwege de smeulende server.

Cameratoezicht

De politie zou inmiddels contact met de piepeltjes achter DeWareReligie.nl opgenomen hebben, met het verzoek hen in contact te brengen met de mishandelde moslima. Graag zoeken ze een en ander uit, maar daarvoor willen ze graag naam en rugnummer en de datum waarop mevrouw mishandeld werd.

Dat snap ik overigens wel, ik verdom het om zelfs maar een half uur lang een willekeurige soap te bekijken en zij zullen er op hun beurt ook niet op zitten te wachten wekenlang beeldmateriaal van de diverse camera’s die op dat station Hollands Spoor hangen uit te moeten kijken.

Vreemd genoeg lijkt DeWareReligie.nl daar nu juist ook op te rekenen.

“De politie stelt nu voor dat wij van DeWareReligie.nl de politie helpen om contact te krijgen met de vrouw, door haar adresgegevens sturen. Het is namelijk wel mogelijk dat er melding is gedaan van een incident, zonder dat daar aangifte bij is gedaan. De politievoorlichter beweert dat hij zijn best wil doen om zo’n melding te achterhalen. Wij overleggen met de vrouw in kwestie en wachten het verder af. 

DeWareReligie.nl staat op het standpunt dat Hollands Spoor vol camera’s hangt. Er moet derhalve genoeg filmmateriaal aanwezig zijn van de mishandeling. Het is de taak van de politie om burgers te beschermen en waar nodig criminelen op te sporen. De politie heeft die mogelijkheden, maar moet ze alleen nog inzetten. De bal ligt wat ons betreft dan ook bij de politie. Ook zonder gegevens moeten zij aan de slag kunnen. Als is het maar om de ontstane maatschappelijke onrust te sussen. Het gaat immers niet meer zozeer om de vrouw in kwestie, maar om de algehele anti-islamitisch tendens in de samenleving.”

“Ook zonder gegevens moeten zij aan de slag kunnen. Als is het maar om de ontstane maatschappelijke onrust te sussen.”

Wíllen ze daar bij die DeWareReligie.nl dan eigenlijk wel dat die maatschappelijke onrust, voor zo ver daar sprake van is, gesust wordt? Om nog maar niet te spreken van het in de kraag kunnen laten vatten van het tweetal dat een “zuster” bijna kreupel schopte?

Ramadan

Er zat me bij het lezen van dit verhaal vanochtend wel meteen wat dwars. Vorige week, was het toen niet al ramadan? Hoezo heeft ons illustere drietal wat gegeten en gedronken in Rotterdam dan? Soit, eten tijdens de ramadan en het dragen van zo’n gezicht bedekkend gewaad stroken niet erg, maar dat mag eenieder voor zich weten nietwaar? Daarnaast, misschien heeft mevrouw zich wel een week of wat vergist.

Vreemd genoeg verdween die zinsnede al snel weer uit het schrijven op de site, DeWareReligie.nl, waar dit verhaal haar oorsprong heeft. Hm… da’s toch raar. Even twijfelde ik aan mezelf, had ik dat wel goed gelezen dan?

Nu is het zo gelegen dat alles dat men op het Internet plempt daar ook blijft. Hoe goed je iets ook tracht weg te poetsen, er blijft altijd wel iets bewaard. Soms een kwestie van goed zoeken, maar u weet, wie zoekt zal vinden.

DeWareReligie.nl

Nu vind ik die site op zichzelf ook een beetje raar. Actuele jihads op de voorpagina. Geleur met een dode “bekende atheïst” en filosoof Anthony Flew die zich (al dan niet, daar smeult nog wat controverse over) in de herfst van zijn leven tot het Intelligent Design “bekeerde”. Kom op jongens, dat was leuk in 2009, toen de goede man overhoop lag met Richard Dawkins.

Een leuk verhandelingetje over “Onthoofdingen in de tijd van de Profeet” om een “maatschappelijk debat dat is losgebarsten over de toelaatbaarheid van onthoofdingen in de sharia theologisch te ondersteunen”. Fijn leesvoer.

En kijk nou, filmpjes van meneer Abdul-Jabbar van de Ven. De man die de drijvende kracht was achter de aangiften tegen cartoonist Gregorius Nekschot, maar die op zijn beurt wel meende Geert Wilders een dodelijke ziekte toe te kunnen wensen en die zelfs verheugd reageerde op de dood van Theo van Gogh, wiens ideeën hem niet aanstonden.

Context

Het maakt dat ik me alleszins ongemakkelijk voel bij dat verhaal van de mishandelde moslima.

Als het waar is, dan is dat vreselijk. Wil en zal ik niets op afdingen. Maar dan verwacht ik natuurlijk wel dat ze zich alsnog bij de politie meldt, aangifte doet en hen de informatie doet toekomen die hen in staat stelt het nodige onderzoek te plegen naar het gebeurde.

7 gedachtes over “Leugentjes om kwaadwil?

 1. Ze moet wel direct opgevallen zijn,gezien haar gewaad.
  Ook met de camera´s lijkt me dat niet moeilijk te vinden.
  inderdaad een vreemd verhaal.
  Hoe eten en drinken ze achter dat gewaad, eigenlijk?

  Like

 2. Als DeWareReligie er niet aan mee wil werken dat rechercheurs niet dagenlang naar camerabeelden hoeven te turen moeten ze zich helemaal niet met de zaak bemoeien. Wie beweert mishandeld/bestolen/bespuugd/beroofd te zijn maar niet zo precies mogelijk wil vertellen waar en wanneer, is ongeloofwaardig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s