Ibn Ghaldoun II

Schooldirecteur Bart Renders van de inmiddels beruchte Ibn Ghaldoun mocht aanschuiven bij de heren Knevel en Van den Brink. Gezellig samen met meneer Tonca. Ook in 2010 werd er op deze school gesjoemeld tijdens examens, maar dan door twee docenten die de eindcorrectie een andere invulling gaven dan normaal gezien de bedoeling is. Zij corrigeerden foute antwoorden voordat de tweede corrector een blik op de examens kon werpen. Dat kwam hen op ontslag te staan.

Dat jaar, 2010, is het jaar dat het percentage geslaagden een duik nam op Ibn Ghaldoun. In plaats van 87% in 2009 slaagt nog maar 48,5% van de havisten en zij scoren een gemiddelde van 5,4 voor de centrale examens. Van de vwo’ers slaagt minder dan driekwart.

Wonderlijk.

http://omroepzeeland.bbvms.com/p/OmroepZeelandDefaultNonCommercials/c/1391987.js?Omroep Zeeland bracht overigens vorig jaar in beeld hoe dat nu gaat, met zo’n kluis, de verzegelde dozen en de in plastic verpakte examens.

Meneer Renders heeft zelf naar eigen zeggen een “inspectieachtergrond” en was betrokken bij de werkgroep Examens. In het interview spreekt hij het vermoeden uit dat de inbraak in Ibn Ghaldoun in de meivakantie moet hebben plaatsgevonden. “Kennelijk zijn de pakketten opengemaakt, gefotografeerd en weer dicht gemaakt” aldus meneer Renders. Hebben die examenpikkers die examens ook weer in hun plasticfolie verzegeld dan? Knappe jongens.

Onderwijswethouder De Jonge ligt inmiddels onder vuur in de Rotterdamse gemeenteraad. Hij meent dat de school gesloten moet worden vanwege de grootschalige examenfraude. Volgens Josine Strörman van de SP heeft de wethouder de Ibn Ghaldoun al bij voorbaat veroordeeld. Ze noemde hem zelfs de ‘grootste imagoverpester van de Ibn Ghaldoun’. Dat Ibn Ghaldoun dat zelf is, al sinds haar oprichting in 2000, is haar kennelijk ontgaan. 

Peter van Heemst (PvdA) was het met haar eens en stelde: “Een diefstal bij een school is nog geen fraude door een school.” Klopt, dat zal uit het onderzoek inderdaad nog maar moeten blijken. Rest de vraag hoeveel er op zo’n school gebeuren moet eer de gemeente het wel opportuun acht in te grijpen. 

De examenleerlingen van Ibn Ghaldoun zullen, naar het er nu uitziet, in augustus opnieuw aan de bak moeten. Daarna kunnen ze bogen op een diploma van Windesheimesque twijfelachtigheid. Daar zijn die kinders mooi klaar mee.

Een gedachte over “Ibn Ghaldoun II

 1. dakraam?
  Meestal ligt er bij platte daken een mastiek laag op, met eventueel een koepel.
  Maar of het open kan.
  Bovenraam lijkt me aannemelijker.
  Al met al wel een zeer vreemd verhaal.
  Dat is een feit.
  Ik moest wel lachen toen er gezegd was dat 'Het de zoon OVERKOMEN was'
  Misschien deed hij aan slaapwandelen.
  *Internet afzoeken gaat op diplomaverkoop*

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s