De onneukbare feminist

Je kunt veel van mij zeggen en, ik maak me geen illusies, dat doet men dan ook ongetwijfeld. Nu is roddelen gedrag dat niet alleen gezond voor u is, maar dat ook nog eens goed is voor de sociale cohesie, dus zou ik u aan willen sporen er nog een schepje bovenop te doen. Ik zal u een voorzetje geven.

Ik ben een maandagmorgenproduct en dat baart sommigen weleens zorgen. Ik ben met regelmaat een volstrekt onuitstaanbare betweter, een onverbeterlijke bibliofiel, atheïst en feminist (ik weet het, een impopulaire combinatie) en ik heb liever een opgezette doodshoofdkakkerlak voor mijn verjaardag dan een mooie bos rozen. Ik ga notoir slecht gekleed en besef me vaker dan strikt noodzakelijk is pas in de rij voor een kassa dat ik mijn make-up weer eens vergeten ben.

Een somtijds vileine pen, een morbide gevoel voor humor en een bepaald onvrouwelijke ongevoeligheid voor ingewikkelde meisjesdingen – ik heb het allemaal al aangehoord. Het klopt. Ik ben zelfs preuts aangelegd, hetgeen mij kortgeleden per mail bevestigd werd. Ik ontvang namelijk sinds kort weer bijna-dagelijks een mooie aanbieding om mijn penis voor een zacht prijsje te laten vergroten. Ik heb de verstuurder van die aanbieding vriendelijk laten weten dat ik niet om zijn berichten verlegen zit, al is het maar vanwege een schrijnend gebrek aan te vergroten penissen. Ik kreeg per ommegaande een virtueel deksel op de neus; “You prude”.

Makkelijker kan ik het u niet maken.

“Neukbaar” ben ik echter niet. Dat ligt hem deels in mijn preutsheid, toegegeven, deels in mijn voorkomen (kom aan, zelfkennis siert de mens) en deels in de bedreiging die een bepaald slag mannen in mij ziet. Dat laatste zal ik wel weer uit moeten leggen, maar soit.

Natuurlijk zie ik soms jaloers om naar een voorbijflanerende, mooie jonge vrouw die mannen en passant over hun eigen voeten doet struikelen. Zo een met zo’n perfect symmetrisch smoeltje en sensuele lippen, zwoelwiegende bilpartij, wespentaille, oneindig lange benen en de beruchte pronte borstjes. U kent het type vast wel. Altijd op hoge hakken, zonder te zwikken, alsof het géén uit balans brengende martelwerktuigen zouden zijn.  Zou ik zo “neukbaar” willen zijn?

Tsja. Willen we niet allemaal mooi en aantrekkelijk zijn, ons gewild en bemind weten? Ik zou behalve mooi, opwindend en zinnelijk ook graag lief, zorgzaam, intelligent, succesvol, moedig, onafhankelijk, trouw, mysterieus, eeuwig jong en slank willen zijn. Amazone, supermodel, zakenvrouw en Madonna in één. Maar neukbaar? Nee. Liever niet.

Wanneer Hasna El Maroudi zich afvraagt “sinds wanneer we het leuk en ‘grappig’ zijn gaan vinden om ‘neukbaar’ gevonden te worden” en zich verzet tegen de “belachelijke verseksualisering (sic) van ons algehele zijn” begrijp ik haar best. Ik wil ook niet gereduceerd worden tot mijn waarde op de seksuele markt. Het is ook een beetje als aangenomen worden voor die baan waar je je zo vreselijk voor in het zweet gewerkt hebt, om dan te horen dat je ’t niet op eigen merites geworden bent maar omdat er nog aan het vrouwenquotum voldaan moest worden.

Ik heb ook moeite met de MILF Awards van Radio 538, de verkiezing wie het meest neukbare moedertje is onder de Bekende Nederlanders.

“Je kent ze wel… moeders! Super lief, kunnen lekker koken, ze wassen de goorste vlekken uit je broek, maar kunnen ook nog eens verschrikkelijk sexy zijn. Zondag 12 mei is het Moederdag. En dus gaan Ruud, Niek en Jelte weer op zoek naar de lekkerste MILF van bekend Nederland!”
 

Moeders in een notendop? Lief, kokkerellen, sloven in het huishouden – that’s it?

O ja, én neukbaar.

Neukbaar. Ik voel me ongemakkelijk bij dat woord. Omdat het grof is. Om de combinatie van die onnodige grofheid met de vrouwelijke seksualiteit en het moederschap. Omdat “neukbaarheid” klinkt als een beschrijving van een eigenschap van een of ander product – het vrouwenlijf. Afwasbaar, stapelbaar, bruikbaar, inklapbaar. Neukbaar, dat past bij foute mannen, breezerseks, bimbocultuur, puberale grootspraak, morsige narcisten.

Het hoort bij het fenomeen van de seksualisering van onze maatschappij – waar je overigens in het geheel geen feministische inborst voor hoeft te hebben om die laakbaar te vinden. Mevrouw El Maroudi had zich (in al haar naïviteit) dan ook in het geheel niet tot dikke, verzuurde tuinpakkendraagster hoeven bekeren om aanstoot te nemen aan een kwalificatie als deze. Dat had zo ook wel gekund.

Tot mijn verrassing krijgt mevrouw El Maroudi het juist ook uit vrouwelijke hoek zwaar te verduren. Daarbij worden stampvoet- en huilfeministen van stal gehaald, net als de obligate tuinbroek, wordt de aanstellerstroef gespeeld en gewezen naar de vele gevallen waarbij vrouwen “nog slechter” behandeld worden.

Beoogden de feministen van weleer zich te verzetten tegen de stereotypering van de vrouwelijke seksualiteit, daar zijn nu de bimbo-feministen die dat juist lijken te omarmen. Die willen MILF graag als geuzennaam gevoerd zien worden en menen dat de werkelijk vrije vrouw seksisme moet omarmen – een wonderlijke koppeling tussen vrouwelijke seksualiteit en emancipatie.

Ik doe er niet aan mee. Ik wil niet “neukbaar” zijn, ik wil niet voldoen aan de stereotypen die daarbij horen en daarmee de heren de touwtjes weer terug in handen geven. Een vrijgevochten vrouw laat haar oren niet hangen naar manvolk dat haar al dan niet “zou doen”.

12 gedachtes over “De onneukbare feminist

 1. Goed geschreven.

  Ik kwam afgelopen vrijdag tijdens het zappen toevallig de boekpresentatie van Patricia Paay tegen bij De Wereld Draait door.. Hilarisch!

  Zelfs Patries, nog steeds door velen als neukbaar materiaal beschouwd (Theo Maassen daargelaten), is klaar met mannen die een vrouw wel 'even doen'! Want waar komt dat 'even doen' in de praktijk op neer?

  Op gymmen, aldus La Paay die de markt de agelopen jaren in kaart heeft gebracht!

  Gymmen, reuze vermoeiend! En zij kan het weten, draaide seks in haar jeugd kort na de oorlog nog om liefde, tegenwoordig zijn mannen gebrainwashed door porno en hebben liefde ingeruild voor gymnastiek. Moeten we niet willen, ik niet althans.

  Like

 2. Precies. eigenwaarde heeft meer waarde dan behoren tot 'neukvlees'bederft minder snel.

  Maar op tv wordt het goed verkocht.
  Inhoudsloze tv met winstoogmerk komt in opmars.
  Sex sells.
  Maar is in mijn ogen een privézaak..
  Wellicht dat erin de toekomst ook mannen met mooie lichamen reclame maken om 0900 te bellen?

  Like

 3. “daar zijn nu de bimbo-feministen die dat juist lijken te omarmen. Die willen MILF graag als geuzennaam gevoerd zien worden en menen dat de werkelijk vrije vrouw seksisme moet omarmen”

  Geniaal gevonden, bimbo-feministen, whaha.

  Weet je wat het grappige en tegelijk trieste is? Die vrouwtjes beseffen waarschijnlijk nog niet dat als hun dochters de 'neukbare' leeftijd krijgen, en dat is in de ogen van velen steeds jonger, dat zo'n op zoek naar gymnastiek zijnde man dan even makkelijk hun dochter 'wil doen'!

  Zelf meegemaakt, MILF genoemd worden zonder er mijn best voor te hoeven doen (want op ieder potje past een dekseltje en het woord MILF wordt lang niet alleen gebezigd door het high-end segment der manspersonen) om vervolgens de vraag te krijgen wie toch dat lekkere wijf was met wie hij me wel eens over straat zag gaan! Iets met een triootje ofzo…

  Euh, dat was mijn dochter van bijna 15, viespeuk! Hij snapte niet dat ik daar boos om werd, hij had immers op internet al wel eens moeders en dochters voorbij zien komen die zich voor dat soort praktijken leenden! Moet kunnen toch?!

  Maar dat beseffen die bimbo-feministen dus nog niet, intriest als je het mij vraagt.

  Like

 4. Wat ik overigens veel erger vind, is dat Martijn Alberda, alias Martin Vrijland, een onbetrouwbare aan seks verslaafde oplichter is, die alles neukt wat los en vast zit, liegt, bedriegt, steelt en lijkenpikt. Als een smerige aaseter stort hij zich op de ellende van een ander om daar zijn voordeel mee te doen. Na zijn gelieg en complete afgang in de zaak Anass, probeert hij nu zijn geld te verdienen met de zaak van de vermiste jongens.

  Like

 5. Helaas is de “bimbofeminist” niet aan mijn eigen fantasie ontsproten, het is een reeds bestaande term.

  Van “die vrouwtjes” krijg ik overigens ook jeuk en niet op aangename plekken.

  Like

 6. Dat is ook erger, de man heeft de boodschap nog altijd niet begrepen. Ik heb zijn stukjes over de twee vermiste jongens gelezen en heb me al afgevraagd of ik daar over schrijven wil. Het leek me in beginsel niet kies, al was het maar omdat er nog altijd naar ze gezocht wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s