Kroning

Bent u allemaal al bekomen van de feestelijke inhuldiging van onze nieuwe vorst? Mocht u zich afvragen of ik dat vermaledijde lied van meneer Ewbank nog mee heb staan kwelen dan is het antwoord natuurlijk “nee”.

Enfin, daar hebben we met ons allen toch maar weer een heuglijk moment in de vaderlandse geschiedenis mogen aanschouwen. Er is natuurlijk van alles voor en tegen een monarchie in te brengen, politiek, financieel of anderszins – maar de emotie die ons nationale sprookje teweegbrengt mag er ook wel zijn zeg. Met zijn allen voor de buis, hossend op een plein of simpelweg elke straat oranje en rood-wit-blauw doen kleuren met t-shirts, zonnebrillen, kroontjes, vlaggen en al wat dies meer zij in onze nationale oorlogskleuren, het geeft me een bijna-kitsch gevoel van saamhorigheid.

Morgen bergen we al dat kleurrijke moois weer op en mopperen we misschien nog wat op zijn klein-Nederlands over onrechtmatige aanhoudingen, hermelijnen mantels, wuiven met een gestrekt armpje en het al dan niet spontane verlaten van de koningsschuit, maar ach, dat zit hem in onze volksaard ingebakken niet waar?

Mijn koningswup ligt nu al in het ronde archief, maar dat is voornamelijk omdat de heren huistijgers hem hebben kaalgevroten (ook die houden van oranje).

Soit. Wat was ze weer mooi hé?

Een gedachte over “Kroning

  1. Vanmiddag in de supermarkt was het feest al over. Alles wat oranje aan koek-en-snoep was, was afgeprijsd. Zo gaat dat. Wel heb ik gisteren naar de kroning gekeken en natuurlijk naar de mooie dames en heren. In kimono, kostuum en de jurken. Het was een spektakel.

    Ik had best wel bij het diner in het rijksmuseum willen zijn. Mooi gekleed, mooie ambiance en natuurlijk een met een date die de avond waardig was. Helaas bleef het bij de buis met een glas wijn. *zucht*

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s