Siriusly

Meneer Vrijland lijkt eindelijk een beetje van het spreekwoordelijke licht gezien te hebben. Na te zijn geconfronteerd met de film “Sirius” komt hij “tot de zelf ingenomen (sic) conclusie dat het een prachtige hoax is“.

Zelfingenomen. Viel u dat ook op? Eindelijk een sprankje zelfkennis en dat siert de mens.

Natuurlijk zou het ook zo maar kunnen dat de terugloop in reageerders de man wat voorzichtiger stemt, na al die onzinstukken over pedoseksuele elitaire moordenaars, homo-agenda’s, zelfmoordpolen en nepagenten zal ook hij inmiddels begrijpen dat er grenzen zijn aan wat je een publiek nog ongestraft kun voorschotelen. Je scheidt daar het kaf wel mee van het koren maar blijft met het kaf zitten, zeg maar.

Sirius dus. De film ging op 22 april, de Dag van de Aarde, in première. Geestelijk vader is Steven Macon Greer, arts én ufologist. Meneer Greer laat ons in zijn film een klein, mensachtig wezentje zien dat kennelijk in de Atacama-woestijn werd gevonden. Naar verluidt de droogste woestijn ter wereld, hetgeen meteen verklaart waarom het wezentje er zo uitgedroogd uit ziet. Liefkozend heeft men het Ata genoemd, naar zijn vindplaats. Ata moet zo’n zes inch, net iets meer dan vijftien centimeter, lang zijn. Hij heeft een beschadigd schedeltje, hetgeen volgens het commentaar in de film zijn doodsoorzaak zou verklaren. In de film zien we ook hoe men Ata’s DNA onderzoekt en dat blijkt menselijk te zijn, zonder erfelijke aandoeningen die bijvoorbeeld dwerggroei veroorzaken.

Het lijkt angstvallig veel op een menselijke foetus van een week of zestien. Dat klopt met de lengte van het gevonden wezentje en de gelijkenis tussen de schedel van zo’n foetus en die van Ata is overduidelijk. Nu is er een behoorlijk aanbod aan afbeeldingen en zelfs anatomische modellen van schedeltjes van foetussen in diverse groeistadia op het wereldwijde web te vinden, en daarnaast zou meneer Greer een artsenopleiding genoten hebben. Misschien ben ik afgeleid door ’s mans brede schouders (de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat die me echt wel opgevallen zijn) maar ik heb het moment in de film gemist waarbij een gewoon menselijke afkomst van Ata definitief werd uitgesloten.

Nu is het zo gelegen dat meneer Greer zich eerder al eens heeft vergist, in 2010 versleet hij een mot voor een buitenaards lichtwezen. Misschien heeft hij gewoon een ander brilletje nodig. De man lijkt verder onschuldig, hij mediteert graag in groepsverband aliens uit de lucht en gaat de komende tijd toeren met een of andere goeroe.

Tot slot nog, gewoon omdat het zondag is, een klein juweeltje van de hand van meneer Vrijland.

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe de Chiwawa ooit tot stand gekomen is? Geloof maar dat die soort niet via een natuurlijk evolutieproces uit de wolf ontstaan is.”

Chihuahua heet zo’n diertje. Meneer Vrijland heeft eindelijk eens gelijk; die is inderdaad niet door enig “natuurlijk evolutieproces” ontstaan. Het moet een van de oudste hondenrassen zijn en het beest zou van origine Mexicaans zijn. De Azteken noemden de kleine honden, die in hun dagen in het droge noorden in het wild rondliepen “techichi”. Het mormeltje dat we nu kennen onder de naam “chihuahua” is het product van een door mensen gestuurd proces. Fokken.

Mensen hebben altijd de neiging gehad de schepselen van Moeder Natuur naar eigen wens aan te passen en dat hebben we met de wolf ook gedaan. We hebben er van alles van gemaakt, medejagers voor groot wild, medejagers die we een konijnenhol in konden sturen, handzame modellen die als warme kruik dienst deden, of als maaltijd – en de miniatuur designwolf voor in de handtas.

Daar kan zo’n beestje ook niets aan doen. Siriusly.

7 gedachtes over “Siriusly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s