De kogel is (bijna dan toch) door de kerk

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft vandaan dan eindelijk ingestemd met het voornemen het artikel 147, het verbod op smalende godslastering, te schrappen uit ons Wetboek van Strafrecht. Daarmee zou een vervelend stuk rechtsongelijkheid dan eindelijk ter ziele gaan.

Uiteraard hebben het CDA, de ChristenUnie en de SGP zich nog verzet, maar de andere partijen stemden dan eindelijk toch voor deze wetswijziging – ook het liberaal windhaantje van de VVD draaide weer bij. Soit, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Nu de Eerste Kamer nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s