Een kat in ’t nauw

Virtuele Kate heeft de gemoederen behoorlijk verhit, maar ogenschijnlijk geen erger dan dat van Martin Vrijland zelve. Uiteraard ben ik daar medeschuldig aan, ik bood haar immers een platform. Vergis u niet, ik sta nog altijd achter die beslissing en achter de motieven van Kate’s marionettenspeler.

In mijn eerste blog “Anass” heb ik kort de rare verdachtmakingen tegen de moeder van Anass, mevrouw Merzoek, op het blog van Vrijland aangestipt. In ’s mans lijstje van onbeantwoorde vragen staat zij met stip op nummer twee;

“De huisarts zou ’s ochtends om 7:00 uur al bij de moeder van Anass op bezoek zijn geweest. De moeder wil dit echter niet bevestigen. Bronnen bevestigen dit echter wel degelijk. Was zij wellicht overstuur en vroeg zij om hulp of kwam de huisarts al eerder een “belangrijk feit” melden?”
 

Later blijkt mevrouw een Facebookpagina te hebben gemaakt ten behoeve van een door haarzelf op te richten Stichting Anass. De moeder lijkt inmiddels dan ook bepaald sceptisch tegen meneer Vrijland en zijn kwaliteiten als waarheidsvinder te staan en wil los van hem op zoek naar de waarheid achter de dood van haar zoon. Dat viel niet erg in het potje bij meneer Vrijland; niet alleen betichtte hij haar ervan “de behoefte te hebben om de strijd met de vader te doen oplaaien i.p.v. dat ze zich richt op het vinden van de waarheid aangaande de moord op de gezamenlijke zoon“, ook leek het meneer Vrijland “verstandiger dat mensen mij ondersteunen om juist onafhankelijk onderzoek voort te kunnen zetten”.

Er bekroop me een shakespeariaans gevoel; something was rotten in the proverbial state of Denmark. Dat werd wel bevestigd en niet alleen door de escapades van Virtuele Kate, al lijken die wel te hebben meegeholpen. Inmiddels is de moeder van Anass officieel de gebeten hond en zou zij de “oorlog verklaard hebben” aan meneer Vrijland

Martin Vrijland citeert;

Wij vinden het ook geenszins netjes dat Martin Vrijland zich op deze manier opstelt tegen moeder. Net zoals hij geen moeite heeft gedaan om dingen te verifiëren voor hij ze op zijn site publiceerde, heeft hij ook geen moeite gedaan om de achtergrond te checken van de man waarvoor hij werkt waaruit de reden zou blijken dat moeder niet samen met vader wil optrekken.
 

Let wel; daar lijkt toch niet moeders zelf aan het woord.

Dat is ze echter wel in een artikel op Wassenaarders.nl. Met dank, opnieuw, aan de oplettende Archibald Tuttle; waarin mevrouw Merzoek definitief afstand neemt van Martin Vrijland;

“Met dit bericht wil mevrouw Merzouk tevens duidelijk maken dat zij zich nadrukkelijk distantieert van de uitlatingen van de heer Aouragh en Martin Vrijland. Zij heeft zich in eerste instantie over laten halen om met hem en Martin Vrijland samen te werken maar kan zich niet verenigen met hun opvattingen en werkwijze.

Duidelijk moet ook zijn dat Stichting Anass de enige stichting is die in zijn naam is opgericht. Hoewel de heer Vrijland op zijn website meldde dat donaties zouden worden gebruikt voor de oprichting van een stichting, heeft dit niet geleid tot de daadwerkelijke oprichting hiervan. Mevrouw Merzouk is dan ook van mening dat donaties aan de heer Vrijland niet het doel dienen waarvoor ze gevraagd worden.”

Onze zelfbenoemde privé-onderzoeker trakteert de buitenwacht prompt op een compilatie van beelden van gesprekken tussen hemzelf en de moeder. Hij beweert dat zij daar vanaf zou weten, maar zoals Archibald Tuttle al zo opmerkzaam observeerde is dat maar de vraag. Waar de camera ook op gericht is, het is in elk geval niet openlijk op haar gezicht.

Waarom meneer Vrijland zo plotsklaps in het wilde weg om zich heen slaat zal ook te maken hebben met de laatste alinea’s van zijn schrijven. Hij heeft zich, omdat hij over van die “serieuze onderwerpen” schrijft natuurlijk bediend van een pseudoniem. Nu is het zo gelegen dat elders in de blogosfeer zijn ware naam onthuld dreigt te worden door een goede bekende, een mevrouw Berkenfeld, van de moeder van Anass. Daar straft hij moeders ongenadig voor.

De ironie wil natuurlijk dat hij zelf zo vrijelijk met persoonsgegevens heeft gestrooid, in zo’n mate dat ik toch van een gevalletje slecht karma zou willen spreken. What goes around, comes around.

Daarnaast lijkt het ook direct gedaan te zijn met het rekening willen houden “met de ernst van de situatie en wat voor impact dit heeft op de ouders en betrokkenen” – kortom de “gekwetste gevoelens van de familie van Anass”. Of maakt moeders daar opeens geen deel meer van uit nu zij meneer Vrijland kennelijk tegen de haren in gestreken heeft?

9 gedachtes over “Een kat in ’t nauw

 1. En zo graaft hij steeds dieper naar zijn eigen ondergang. Martin heeft het zelf niet in de gaten, want zijn Ego moet (uiteraard) worden opgepoetst. Ik zou hem nu vooral niet storen, want het vlammetje van Kate zal rap resulteren in spontane zelfontbranding.

  “To fight and conquer in all your battles is not supreme excellence; supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting.” -Sun Tzu, the Art of War

  Like

 2. Als de heer Vrijland nog enige vorm van fatsoen bezit, dan schenkt hij zijn 'donaties' aan de ware Stichting Anass.

  @ swapichou: pas op met wat je teweegbrengt met termen als 'publiekelijk aan de schandpaal nagelen'. Wat Kate wel heeft laten zien is dat dit heel wat emoties teweeg kan brengen. Voordat je het weet wordt jouw identiteit bekend en keert de woede zich tegen jou!

  My two cents.

  Like

 3. Daar heb je een punt. Voor mij hoeft Vrijlands werkelijke naam ook niet zo, degene die daar werkelijk wat aan heeft, en dat is Anass' moeder, heeft die al. Er heeft al iemand onterecht de escapades van Virtuele Kate en ondergetekende in de schoenen geschoven gekregen, met alle ellende van dien, dat is erg genoeg. Hopelijk vindt Vrijland het nog in zich die zaak recht te zetten.

  Like

 4. Hoi Kate,

  Dat weet ik niet, dat kan best. Maar jij Kate, jij bent wel de ubertrol!

  *diep buigt*

  Ontzettend veel respect voor je aandeel in de ontmaskering van de totaalmalloot Martijn A. (ik moet nog even wachten tot ik zijn naam volledig kan noemen, met tegenzin)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s