Kate

Het is stormachtig weer in virtueel huize Disputax. Toch, ik heb beloofd Virtuele Kate de ruimte te geven en dus mag ze jullie van hier uit natuurlijk ook nog even toezwaaien.

Wat ze over mij vertelt klopt; ik heb voordat zij dat gewraakte document aan meneer Vrijland doorstuurde haar naam alhier al verraden. Eén enkele zoekslag op haar volledige naam had hem al wijzer kunnen maken. Maar dat geldt de geniaal gevonden Dunce Rover natuurlijk ook. Flauw van mij misschien, naar Kate en haar marionettenspeler, maar een poging mijnerzijds om de man van de waarheidsvinding alle kans te geven die ook daadwerkelijk te bedrijven.

De waarheid lag voor het oprapen.

Waarheidsvinding is een principe van beschouwing en onderzoek dat feiten belangrijker of op zijn minst gelijkwaardig acht aan ervaring en opportuniteit.”

“Een feit is een gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat, ofwel zintuiglijk kan worden waargenomen of instrumenteel gemeten.”

Het loont feiten te controleren, ongeacht wie ze u voorschotelt; de oude media, de nieuwe of bloggers zoals ik. U kent mij immers niet en daar begint de ellende al mee, dus ik verwacht niet minder van u. Ik ken meneer Vrijland niet en dus hield ik zijn beweringen tegen het licht. Dat mag u mij euvel duiden, dat bezwaart mij niets. Weet echter wel dat waarheidsvinding begint met een kritische blik en de gezonde onwil om u fictie voor feiten aan te laten smeren. Ons staat met het Internet meer informatie tot beschikking dan ooit tevoren in de menselijke geschiedenis. Aan ons de schone taak er ook gebruik van te maken en onderwijl het kaf van het koren te scheiden.

Ockhams scheermes. Ik ben er fan van en ik noemde het eerder al. Wie een zaak verklaren wil doet er goed aan aannames te mijden. “Entia non sunt praeter necessitatem multiplicanda” en dat heeft Willem goed bekeken.

Affijn. Het woord is aan Kate;

Hallo allemaal,

Kate Lans hier. Dat er een hoop reacties zouden komen na het grote Martin Vrijland verhaal had ik wel verwacht. Maar zoveel?!

Er zijn er die vragen naar de reden om dit te doen. Maar laten we één ding voorop
stellen:
– ik ben geen bekende in de blogosfeer (dus ook niet ‘Jeroen’)
– ik werk niet voor de AIVD
– ik woon of werk niet in Wassenaar
– ik zie dit niet als grap!


Goed, de redenen dus.

Al enige tijd bekijken ik en anderen het blog van Martin Vrijland met argus ogen. Dat begon al vlak na de dood van het jongetje Anass, per direct kwam Martin op de proppen met Illuminati, rituele moorden, de familie van Oranje en weet ik veel wat nog meer. Tot onze grote verbazing kreeg Martin daarin een groot aantal volgelingen en werd hij toegejuicht als zijnde kritisch en op zoek naar de waarheid. Tijd voor kritiek dus. Maar al snel was duidelijk dat Martin helemaal niet kritisch was noch op zoek was naar de waarheid: kritische reacties verschenen niet op zijn website. Martin dulde dus geen kritiek. Past dat bij iemand die zich opwerpt als een persoon die de waarheid zegt te zoeken?

En zo gingen de dagen en de weken voorbij… steeds meer ‘onhullingen’ van Martin  kwamen op zijn website terecht en het hele plaatje werd steeds complexer en absurder. Maar dat niet alleen: ook kwamen er steeds meer aantoonbare onwaarheden op de site van Martin terecht. En aangezien Martin geen kritiek dulde was die er ook niet te lezen.

Wie niet kritisch naar zichzelf is, is niet op zoek naar de waarheid.

Dus vroeg ik me af hoe snel Martin iets zou accepteren alszijnde ‘passend’ in zijn gedachtengang. En dat was snel, heel erg snel. Het vertrouwen was snel gewonnen, al voordat ik boe of bah kon zeggen stond mijn eerste e-mail op zijn website! En het bevestigende meteen mijn ergste vermoedens: iedereen slikt het als zoete koek.

Ik verzon vervolgens absurde informatie, inclusief de anagram-namen, Martin  publiceerde vooralsnog verder niets, maar, en dat is belangrijk: hij publiceerde ook geen ontkrachtende informatie die ik hem gaf over zaken die hij daarvoor had geplaatst! En dat terwijl hij dacht dat ik op het bureau werk.

Dat is niet kritisch, dat is negeren, Martin. En wie ontkrachtende informatie tijdens een onderzoek negeert, schiet zichzelf in de voet.

Disputax had inmiddels een kritisch bericht geplaatst over wat Martin schreef en mijn schuilnaam genoemd. En Martin ging maar door, vroeg me om details met betrekking tot ‘de Pool’ en steunde me, gaf me tips hoe anoniem te internetten etc.

Vervolgens heb ik besloten Martin zich maar in zijn voet te laten schieten: precies volgens zijn wensen is er een document boven water gekomen wat aan zijn verwachtingen voldeed.

Er zitten overigens wat dubbele bodems in, voor de echte speurneuzen onder jullie. Ik zag er al ééntje voorbijkomen in een reactie.

Vervolgens maakt Martin het nog een tandje erger: na zijn ontmaskering valt hij per direct een bekende van hem aan, reaguurder bij Barracuda: Jeroen. En tekenend voor het enorme kuddegedrag en blinde vertrouwen in hem: zijn lezers vallen er wederom als een blok voor.

Martin Vrijland, die op zijn notabene onder het kopje ‘Over martinvrijland’ heeft staan dat hij mensen uit de kudde wil trekken, eye openers wil geven, praat over blauwe en rode pillen uit The Matrix. Nou, Martin, je hebt mensen uit een kudde getrokken hoor, en wat voor mensen. Mensen die best eens bij zichzelf ten rade mogen gaan over hoe kritisch ze daadwerkelijk zijn.

Martin Vrijland is onbetrouwbaar, onvoorzichtig, leugenachtig, verzint verbanden die niet bestaan en begint, als klap op de vuurpijl, geld te vragen om zijn ‘onderzoek’ voort  te zetten. Redenen genoeg om Martin te ontmaskeren als de persoon die hij is.

Al met al ben ik, en velen anderen met mij, van mening dat de familie van Anass niet gebaat is bij iemand die hen allerlei complotten en gruwelijke gebeurtenissen wil aanpraten. Het échte verhaal, wat dat ook precies mag blijken te zijn, is voor  hen al gruwelijk genoeg.

De familie heeft het meest aan rust en als zij menen dat er iets mis is met het  onderzoek, dan een goede advocaat. En niet aan Martin die advocaten afkraakt, vreemde verhalen verzint en geld vraagt om zijn ‘onderzoek’ voort te zetten. Ik wens de familie van Anass veel sterkte en wijsheid toe in deze tijd, laten ze doen wat ze denken dat juist is.


Voor degenen die twijfelen of ik wel de echte Kate ben, bijgevoegd een foto van een verscheurde versie van ‘het document’ waarin ik me verrekend had met de  leeftijd van ‘de Pool’.

groetjes,

Kate, de echte. 🙂

75 gedachtes over “Kate

 1. Tsja, daar verschillen wij schijnbaar van mening. Vrijland 'exposen' = namelijk ook helpen. Namelijk een familie rouw te waarschuwen voor dergelijke parasieten.

  En soms zijn daar wat zwaardere middelen voor nodig om het gebrek aan competenties van Vrijland ook daadwerkelijk aan te tonen.

  Ik zou u graag een boek argumentatieleer willen aanraden.

  Bil

  Like

 2. Zoals het Martin Vrijland alleen maar gaat om het verkrijgen van donaties over Anass? 😦

  Het is volledig terecht dat iemand als kate een flapdrol zoals vrijland ontmaskert 🙂 het is immers vrijland die daadwerkelijk de familie verdriet aandoet met zijn complotwaanzin :-$

  Like

 3. @Mark

  Precies, wat ik bedoel. En de post van Archibald Tuttle suggereert dat de actie van Kate en Disputax een positief effect hebben gesorteerd.
  Chapeau!

  Bil

  Like

 4. Bil:

  Leuke laatste zin. Daar moet ik wel van glimlachen.
  Als u mijn argument 'de wet verbreken en andere opties overwegen' niet als toereikend ervaart, dan heeft het 'argumentatieleerboek' weinig zin, vindt u niet?

  Like

 5. U heeft gelijk wanneer u aangeeft dat het dossier zelfdoding niet als doodsoorzaak heeft aangetoond. De doodsoorzaak was volgens Mevr. Maes: omsnoerend geweld om de hals.

  En toen gebeurde er het volgende: De Justitie ging naar de ouders van Anass met het bericht dat hun kind door zelfdoding om het leven was gekomen en vaardigde een persbericht uit dat Anass door zelfdoding om het leven kwam. Vervolgens werd de vader van Anass benaderd met de boodschap dat men het onderzoek aan 't afronden was waarom de vader van Anass weerstand bood.

  Het gaat niet om een denkfout. De Justitie heeft zélf aangegeven dat men de zaak af wilde ronden met een zelfdoding. Daarom zochten de ouders een advocaat waarop de Justitie aangaf d.m.v een brief dat het onderzoek nog loopt.

  Like

 6. “Daar geef ik namelijk aan dat de Justitie een onderzoek afwikkelt na een procedure.

  En ik niet over die procedure praat.”

  Nee je trekt ten onrechte de conclusie dat omdat er onderzoek wordt uitgevoerd er sprake is van moord. Immers je beweerde eerder nog: “Bij zelfmoord en een natuurlijke dood vind geen onderzoek plaats”

  Zoals ik al eerder liet zien is de werkelijkheid anders: “Bij zelfdoding of dood door geweld is sprake van een niet-natuurlijke doodsoorzaak en wordt de politie ingeschakeld. Na een eerste bezoek door dienstdoende agenten stelt de recherche een onderzoek in”

  Je kletst dus voornamelijk uit je nek 😛

  Like

 7. Buiten de standaard procedure om vind er verder geen strafrechtelijk onderzoek plaats omdat zelfdoding niet strafbaar is in Nederland.

  Bij elke vondst van een lichaam wordt de Justitie ingeschakeld. Daarna volgen er Juridische procedures die bepalen in welke sfeer een lichaam vrijgegeven wordt. In de sfeer van een zelfdoding, misdrijf, natuurlijke dood, etc.

  Mark van de illuminati:
  Kun je niet je naam eer aan doen en ergens het licht (in dit geval de info) zien?

  Like

 8. Nogmaals die Wet op de Lijkbezorging. Standaard bij de vondst van iedere overledene vindt er een schouw plaats door ofwel de behandelend arts of de gemeentelijk lijkschouwer (artikel 3). Zodra deze geen verklaring van een natuurlijke dood kan afgeven, dan wordt de Officier van Justitie ingeschakeld (artikel 10, 10a). Zelfmoord is nog altijd geen natuurlijke dood.

  Like

 9. Ik heb het over een strafrechtelijk onderzoek. Wanneer iemand overlijdt als gevolg van zelfdoding of een natuurlijke dood volgt er geen strafrechtelijk onderzoek. Bij elk overlijden is er een juridische procedure, dus bij elk overlijden is er Justitie betrokken, dus bij elk overlijden is er een onderzoek/procedure. Maar niet bij elke dood volgt een strafrechtelijk onderzoek.

  Like

 10. Wanneer iemand overlijdt door niet-natuurlijke oorzaak (en zelfmoord is zo'n niet natuurlijke oorzaak!) wordt de Officier van Justitie ingeschakeld. “De officier van justitie beoordeelt of het vermoeden bestaat dat een strafbaar feit is gepleegd en als dit het geval is of een gerechtelijke sectie gelast moet worden”. http://www.fomat.nl/proc-overlijden.html

  Zelfmoord betekent niet automatisch geen strafrechtelijk onderzoek. Criterium is ieder vermoeden van enig strafbaar feit.

  Like

 11. Goed zo! Criterium voor een strafrechtelijk onderzoek: vermoeden van een strafbaar feit.

  U ondersteund precies datgene wat ik al de hele tijd probeer duidelijk te maken. Want zelfmoord is geen misdrijf in Nederland en dus wordt de procedure afgewikkeld.

  En nu ga ik even lekker verder want op deze blog rent men in rondjes rond voordat het kwartje valt.

  Like

 12. ..en toen raakte de poep de ventilator: http://martinvrijland.wordpress.com/2013/04/11/moeder-van-anass-op-oorlogspad/#respond

  Dat gebeurt er dus als meneer Martin zijn zinnetje niet krijgt. Dan houdt de sympathie natuurlijk wel op; het gaat tenslotte allemaal om Martin zelf. En nu heeft ie “geen keus” om heimelijk opgenomen gesprekken met de moeder op het internet te kwakken.
  “De moeder is op de hoogte”; zegt ie. Wat ie NIET zegt is sinds wanneer moeder op de hoogte is van die opnames, want waarom zijn ze allemaal zo stiekem gemaakt?
  Dikke kans dat ie 'r ook nog eerst heeft mee proberen te chanteren.
  Hoe triest allemaal.. dan sterft je zoon, en dan krijg je die schijt van een megalomane narcist over je heen.

  Like

 13. ..en dan die comments dus onder dat artikel. Vergeet niet dat Martin alle comments vooraf modereerst, en dat ie alles wegfiltert wat 'm niet aanstaat.
  De comments die er staan zijn dus de comments die hij ok vindt.
  Echt walgelijk.

  Like

 14. 'Avond Archibald,

  Ik lees 't inderdaad net. Dat gaat wel erg ver zeg, zeker voor iemand die zich toch voor laat staan op zijn bezorgdheid om een rouwende familie.

  De ironie wil dat hij zich nu zorgen maakt om een eventuele onthulling van zijn identiteit… en dat na het tentoonstellen van de gegeven van een blogger, die hij verdenkt achter Kate's stunt te zitten.

  Like

 15. Lol je blijft het maar omdraaien 😛 serieus wat snap je niet aan deze quote -> “Bij zelfdoding of dood door geweld is sprake van een niet-natuurlijke doodsoorzaak en wordt de politie ingeschakeld. Na een eerste bezoek door dienstdoende agenten stelt de recherche een onderzoek in” ?

  Bij een zelfmoord wordt gewoon standaard een onderzoek ingesteld, daaruit kan uitkomen dat er wel of juist niet een misdrijf is gepleegd. Het simpele feit dat een onderzoek nog loopt waarbij de politie notabene aangeeft dat er geen sporen zijn gevonden van een misdrijf kun je natuurlijk niet logischerwijs omzetten naar een redenering dat er ineens wel sprake is van moord 😛

  Maar goed feitelijk was je in die zin natuurlijk al door de mand gevallen toen je beweerde dat er uberhaupt geen onderzoek wordt uitgevoerd bij zelfmoord. Nu zit je enkel nog in bochten te wringen om je uit de nek kletserij te verdoezelen 😉

  Like

 16. Geen strafrechtelijk onderzoek.
  Bij elke dood volgt een standaard procedure van een afwikkeling/onderzoek en nogmaals, dat is niet waar ik over spreek.

  Ik praat over een strafrechtelijk onderzoek.

  Like

 17. Werkelijk, geef dan maar eens een bron voor je bewering dat 1. Het onderzoek dat door de recherche wordt gedaan bij zelfmoord per definitie geen strafrechtelijk onderzoek is; 2. Het huidige onderzoek rondom anass een andere is dan genoemd in de quote van uitvaart.nl en 3. Het onderzoek naar de dood van anass een 'strafrechtelijk' onderzoek is in de zin die jij bedoeld 😉

  Het lijkt er namelijk eerder op dat je een artificieel onderscheid maakt tussen verschillen in hoe jij zelf onderzoek ziet. Maar dat zegt nog niets over hoe de politie Daadwerkelijk te werk gaat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s