Martin Vrijland met de billen bloot

In mijn vorige blog vroeg ik me al af hoe makkelijk Martin Vrijland met zijn “betrouwbare bronnen” omgaat en ik verried u al dat iemand, die nog wantrouwiger is dan ik, de proef op de som genomen heeft. Dat soort stunts staan me altijd wel aan en ik heb de laatste dagen, besmuikt lachend zo moet ik toch wel toegeven, vanaf de zijlijn meegekeken.

Er was niet meer voor nodig dan een vers aangemaakt e-mailaccount en een sterk verhaal. Onder het pseudoniem “Kate Lans” heeft hij Martin Vrijland benaderd en hem in een paar dagen volkomen absurde informatie gevoerd.

Deze virtuele Kate werkt op het bureau. Ze zou een oud-collega (inmiddels tot goede vriendin verworden) hebben, die bij de afdeling werkt waaruit de TGOs worden samengesteld. Die vriendin houdt haar op de hoogte van hoe het daar reilt en zeilt en weet te vertellen dat er bij TGO Echo13  drie collegae werkzaam zijn die ze nog nooit eerder heeft gezien. Dat zinde ook een virtuele collega van de virtuele vriendin van Kate niet en deze moet wat moeilijke vragen gesteld hebben – zo moeilijk dat deze prompt zelfs “op non-actief werd gezet”. Dit eerste schrijfsel heeft meneer Vrijland direct op zijn weblog geplaatst. No questions asked.

In de verdere mailwisseling met onze virtuele diender blijkt Martin Vrijland wel erg gebrand op nadere informatie over een vermeende andere zelfmoord; die van een Pool, die in een huisje van Duinrell een einde aan zijn leven gemaakt zou hebben.

De snode marionettenspeler achter “Kate” besloot het spel mee te spelen. Naar voorbeeld van het proces verbaal dat meneer Vrijland eerder op zijn blog postte werd een redelijke gelijkende kopie in elkaar geflanst. Met zwierige hand pende hij er in blauwe ballpoint “16 feb: overgenomen door K. Keur/Echo 13” onder. Klaas Keur, anagram van “sukkelaar”.

Wat kreukels. Met een dikke stift een groot zwart kruis erover heen. Dát is oog voor detail.


Uiteraard met een vriendelijk begeleidend schrijven van Virtuele Kate:

Goedemiddag Martin!!

Ik kon in ons systeem niets vinden over een zelfmoord van een Pool in Duinrel.

Maar ik heb even de tijd gehad om in de kopieer- en printer-ruimte te zoeken. Daar staat ook een papier versnipperaar en ik kreeg een ingeving. Veel documenten liggen daar een tijd in een doos, te wachten op vernietiging door een stagiair ofzo. En daarin vond ik vanochtend een voorblad van een document daarover!!!

Ik heb een foto gemaakt en stuur hem je bij deze!!!

Succes!!

groetjes, Kate


Zo makkelijk is dat. Te makkelijk. Hoe aannemelijk is het dat een agente uitgerekend meneer Vrijland uitverkoren hebben om haar eventuele twijfels openbaar te maken? Hoe aannemelijk is het dat zij, op eigen naam of die van een collega, het voor meneer Vrijland op een snuffelen zou zetten in de politiesystemen? Hoe aannemelijk is het dat uitgerekend stagiaires vertrouwelijke paperassen in versnipperaars staan te proppen? Niet natuurlijk.
Hallo Martin,
Mijn collega was erg blij om te horen dat je samen met ons verder wil gaan en dat voorzichtig naar buiten wil brengen, want dat het haar en anderen dwars zit is duidelijk en ondanks dat ze angstig is, vreet het aan haar.
Toen ze zaterdag door IZ aan de tand werd gevoeld was het duidelijk dat ze in hun maag zitten met de onthullingen!! Dus dat gebvoel alsof ze alles onder controle hebben is langzaam aan het afbrokkelen.
Ik had haar gisteren verteld over het zoeken naar de namen van “de drie” en ze zei dat het haar niet verbaasde dan tenminste 1 ervan contact had met de AIVD. “Geef de namen maar door”, zei ze vandaag, dus bij deze:
Die contacten daarmee heeft is Dunce Rover, een Brit die prima Nederlands spreekt en al redelijk op leeftijd. De tweede is Klaas Keur, jongere vent, leek wat onwennig te zijn. Van de derde kennen we enkel de achternaam: vd Berk, middelbare leeftijd.
Ik bedenk me net iets, ik kan aan haar vragen of ze misschien ook het document heeft van de persvoorlichter, als we daarin een automatische datum zien staan dan weten we of die al op diezelfde avond aan het voorbereiden was!!
We zijn samen bezig om wat te sorteren en te controleren, zodat we niet iets doorspelen wat vervolgens niet blijkt te kloppen.
groetjes,
Kate

Dunce Rover, ook al een anagram en wel voor “undercover”, deed kennelijk ook al geen alarmbellen rinkelen bij vriend Vrijland. Er zal nochtans nauwelijks een Brit te vinden zijn die zich zo maar “dunce” zal laten noemen.
“If it sounds too good to be true, it probably is” dat aloude adagium heeft aan waarheid nog altijd niets ingeboet. Dat geldt overigens ook voor Ockhams Scheermes. Gebruik ze, zou’k zeggen.
Martin Vrijland verkoopt u allen hysterische poeha, zijn betrouwbare bronnen zijn alles behalve dat en wie deze man nog altijd op zijn woord geloven wil, die leze al zijn hersenspinsels over de Reptillians van Icke.
Met dank aan Virtuele Kate. Met dank aan het vogeltje dat mij over Kate vertelde.

151 gedachtes over “Martin Vrijland met de billen bloot

 1. Jeroen mietje, die gegevens heb je ZELF open en bloot op het internet gezet dus doe nou niet net of iemand anders daar verantwoordelijk voor is. Jankert!

  Like

 2. Ik ben het volkomen met je eens, zo'n stunt uithalen is heel erg zielig. Ze zouden zich beter met de waarheid bezig kunnen houden. Gewoon erg jammer dit en vooral heel zielig, pesters heb je blijkbaar overal…

  Like

 3. Het gaat Martin Vrijland en Micha Kat alleen om de poen. Ben je ingepakt door meelij dat je niet doorhebt hoe Martin en Micha Kat je met het leed van anderen zit te beflikkeren! Oh ja, of je ook even wilt doneren zodat Kat en Martin hun parasiteren op het leed van anderen kan voortzetten!

  Het is me overduidelijk dat je niet eens doorhebt dat 'dit grapje' Martin Vrijland ontmaskert als een huichelaar die lult en brult voor centen! En het meest grappige is, de meeste van hun aanhangers zien zichzelf als 'wakkere zielen'…, hoe ironisch!

  Like

 4. Touché.

  Maar die politiestempel roept nog altijd: 'valsheid in geschrifte' en bedrog.
  Daar kunnen juridische stappen tegen genomen worden, hoor.
  Martin had dus een crimineel moeten verifiëren die bedrog als humor ziet.
  Maar goed dat het duidelijk is met wat voor mensen hij te maken heeft.

  Like

 5. Dat zeg ik niet. Wanneer iemand een kogel in zijn achterhoofd (slaap/mond kan diegene immers zelf doen) heeft, zou een leek redelijk snel kunnen concluderen dat er sprake is van moord. In dit geval ligt het echter veel gecompliceerder.

  Overigens nog een tip (helemaal gratis): let op uw taal/grammatica. Klopt vaak weinig van.

  Like

 6. Hulde voor deze geslaagde hoax, die aantoont hoe Vrijland met zijn “bronnen” omgaat, n.l. volstrekt kritiekloos als de zogenaamde info hem goed uitkomt. Nog een graadje erger in dit opzicht is Micha Kat, die zich door zijn aanhang “tips” en “informatie” laat toesturen waarvan hij donders goed weet dat ze verzonnen zijn.
  Ook in dit geval zijn de complotgekken er trouwens al in geslaagd om de verkeerde “dader” aan te wijzen. Lees je iets bij Vrijland of Kat, dan weet je vooraf al bijna zeker dat het niet waar is…

  Like

 7. Geslaagde hoax? Strafbaar feit zul je bedoelen.
  Zoals ik hierboven al aangaf: 'bedrog, valsheid in geschrifte en jezelf voordoen als agent' is strafbaar.

  Dit is alles behalve grappig !!
  Groeten 007blond

  Like

 8. Jammer 007blond, bij bovenstaande feiten is 'intentie' van groot belang.

  En laat de intentie hier nu werkelijk niets te maken te hebben met 'gewin' of iets dergelijks, nog los van of wat je zegt van toepassing is op de situatie.

  groetjes,

  Kate, de echte. 🙂

  Like

 9. Jullie moeten stoppen met de hele alternative media te beschuldigen. Als een Marokaan iemand slaat is dan heel Marokko schuldig? Ik laat mij niet afkraken door niemand niet, Peter R de Vries heb ik een pak slaag gegeven http://nieuwsbreker.wordpress.com/2012/10/28/peter-r-de-vries-vs-nieuwsbreker/ en heb hard bewijs gevelerd dat Demmink schuldig is. Nou ik ben geen Vrijland met zijn hogere dimensies en beweringen met geen poot om op te staan maar ben wel bereid om naar de feiten te kijken. Er zijn 3 mogelijkheden. Anass pleegde inderdaad zelfmoord. Mogelijkheid 2 de man in grijze joggings broek die is gezien door getuigen waarmee Anass het bos inloopt heeft hem vermoord. Mogelijkheid 3 is de getuigenis over de 3 blonde jongens die hem zouden hebben geslagen volgens een getuige hebben Anass vermoord. Mijn advies aan de ouders: zamel geld in en huur een betrouwbare detective met ervaring of zelfs 2 om dit te onderzoeken, want Martin verkloot dit onderzoek.

  Like

 10. ik heb vernomen dat jij een soort tokkie bent, je zoon heeft ernstig overgewicht en speelt idiote spelletjes, eigenlijk zijn types vam jou soort een kanker voor de maatschappij en de planeet

  Like

 11. Ik vindt dat wel weer typisch voor domme complottertjes 😛 helemaal geen bewijs hebben dat die jeroen achter die blogs zit, maar zonder nadenken als een kip zonder kop er op springen, zelfs in hun ongenoegen bewijzen complotters hun domheid 😉

  Like

 12. Beste mevrouw Berkenfeld, al wat ik te vertellen heb staat op mijn blog. Ik heb niet de intentie om op mijn beurt een rol te spelen als die van meneer Vrijland. U kunt me hier vinden, maar daar zal het bij moeten blijven.

  Like

 13. Je moet dan niet alles geloven dat je leest, dat was ook de strekking van de gehele affaire. Ik heb geen zoon, die lijdt derhalve dan ook niet aan enig ernstig overgewicht en speelt geen rare spelletjes.

  Like

 14. Ik heb Micha Kat en Martin Vrijland persoonlijk nooit ontmoet. Ik ben ook niet bekend met de blog van Micha Kat maar ben wel bekend met de blog van Martin Vrijland vanwege Anass.
  Ik ben ook voorstander om de waarheid omtrent Anass te achterhalen. Ik ben ook geen aanhanger/volgeling, etc. want ik hou van onafhankelijk denken.
  Dat mensen speculeren omtrent de dood van Anass is de schuld van de Justitie zelf. Hun waren diegene die conclusies de media in gooide die niet toereikend waren aan de waarheid. Het is vanzelfsprekend dat mensen zich dan gaan afvragen WIE er achter de moord op Anass zit.

  Dat Martin donaties vraagt inzake Anass zodat hij rond kan bellen, de auto vol kan tanken om zijn speurtocht voort te zetten, etc. is Martin's zaak en als mensen willen doneren, mag dat. Hij legt geen dwang op en mensen doneren vrijwillig.

  Like

 15. Watthe fuck zeg jij detectives in huren? Ben je gek ofso! Die familie moet gewoon antwoord krijgen an de staaten fotos en bewijzen van de zelfmoord ja! Snap je niet dat dat de normaalste zaak van de wereld is! Dat is het recht van die ouders! Dus deze kk pedo staat moet dat afgeven aan hun! Maar no prolem allah is de grooste! Waarheid komt altijd boven water! Inshallah!

  Like

 16. Dat is hen ook al toegezegd, Anoniem. Een politewoordvoerder heeft aangegeven dat de “de politie deze zomer met de laatste onderzoeksresultaten komt. De ouders van Anass zullen dan al eerste door de politie worden geinformeerd.”

  Like

 17. Probeer liever bij te dragen dan af te kraken.
  Dont hate appreciate. Die Martin doet tenminste moeite om “waarheid” te achterhalen. Wat doe jij dan???
  Jij bent een dikke idioot/hater jij draait eerder iemand een poot uit dan dat je iemand zal helpen. Bijdragen aan waarheidsbevinding noemen ze dat. Meer dan dat heb je blijkbaar niet in je mars. Zielepiet. Als je toch niets zinnigs te melden hebt, hou dan gewoon je grote smoel. Nietsnut.

  Like

 18. Waarheidsvinding…
  Door dit soort waarheidsvinding bestaan er UFO's, god, en timeshare appartementen.
  Niets is makkelijker te foppen dan het menselijk verstand, soms is dat leuk en hebben we Hans Klok, en soms is dat niet leuk en hebben we een hypotheek crisis.
  Wat Vrijland of Kat betreft, de chemtrail complotters, of de Demminkjagers ben ik er nog niet helemaal uit of dit nu grappig, irritant, of triest is…

  Like

 19. Heey mensen hou op met dit bizare gedoe..

  De ouders krijgen hem echt hiermee niet terug
  Iedereen probeert zijn complot gedachtens en fantasien waar te maken. Het is wel erg wat er is gebeurt maar denk na mensen elke 3 seconden sterft er iemand op deze aarde alleen ieder op een ander manier. En maak er geen comotie van.
  Een tip voor de ouders als moslim zijnde weet je waar ieder zijn lot heeft

  Tijdens dit bericht zijn er al 180 mensen overleden

  Like

 20. Amusant zou ik het niet willen noemen, wel is er zeker sprake van enig leedvermaak. Die geldt overduidelijk meneer Vrijland. De waarheidsvinder die met hele en halve onwaarheden, bij elkaar gefantaseerde “feiten” en bronnen misbruik maakt van dit hele gebeuren en een rouwende moeder haar medewerking zelfs tracht af te dwingen door te dreigen met het openbaar maken van beeldmateriaal verdiende het ontmaskerd te worden.

  Like

 21. helemaal mijn gedachte wat betreft mensen die niet willen luisteren moeten maar voelen, geloof dat dat karma is en domheid hun eigen opgelegde straf, ben geen voorstander van leedvermaak maar soms hihi .. wel

  Like

 22. Vriendenclubje Swapichou ( Sifra Zoutendijk )Danielle Berkenfeld , Zohra Merzouk en Jeroen Hoogeweij jullie poging tot desinfo is werkelijk te triest voor woorden . Vertel maar eens waarom de vader van Anass ongewenst is binnen jullie clubje . Veel mensen die de zaak Anass van begin tot eind hebben gevolgd weten dat het verhaal van zelfmoord een groot leugen is . Geldt ook voor de zaak Vaatstra , voor wie het verhaal van begin tot eind goed heeft gevolgd . En dan Jeroen Hoogeweij ….webdesigner van beroep en mogelijk zelfs de drijvende kracht achter http://www.anassdead.com .Voor wie nieuwsgierig is in de persoon Hoogeweij en wat hij allemaal zo leuk vind http://xanderspreekt.wordpress.com/tag/danielle-berkenfeld/

  Like

 23. Ik ben met iedereen eens die voor Martin Vrijland op komt! Lijkt wel of deze site hem opzettelijk willen kunnen betichten van leugens en lijkpikkerij terwijl het doodgewoon de pot is die de ketel verwijt TOTDAT IE ZWART ZIET en das de omgekeerde wereld! Martin Vrijland gaat en staat voor waarheidsvinding en deze site omgekeerd namelijk leugens aan de man brengen! Vraag mij af wat die ordinaire kinderverkrachters DE OVERHEID jullie betaald hebben voor deze kwaadsprekerij?! Gratis dagje naar Duinrell denk?!

  Like

 24. Disputax met alle respekt maar het enige leedvermaak wat ik heb kunnen constateren is uw kwaadsprekerij! Jullie hebben het zelfs uitgelokt om hem hiervan te kunnen betichten niet?! JA! En inderdaad over het lijk van een kind heen met prioriteit om Vrijland voor schut te kunnen zetten! En al zijn het halve waarheden, het draagt wel bij tot het uitzoeken van hele waarheden terwijl u alleen bezig bent om over het hoofd van Anass Vrijland flink in de zeik te zetten! Ik schreef net ook al HOEVEEL hebben die ordinaire kinderverkrachters u hiervoor betaald?!Ooo dan is Martin Vrijland nog netjes! KAN MEN NOG VAN LEREN maar tis te hopen dat niemand van u zal willen leren! Ik vind het vrij DOM en ongepast! Doe iets waar je goed in bent! Daar hebben de mensen tenminste wat aan! Dit draagt tot niets bij! DOM LULLUH en anders ook niet!Amen!

  Like

 25. En ik vrees dat Disputax per abuis geheel met een verkeerde zaak bezighoudt! Ook nog nabestaanden afkatten! En de moeder van Anass onder druk zetten?! Nee hoor! Er bestaat een duidelijke foto van haar sms-bericht dat zij ermee instemde dat het op internet geplaatst zou worden! Martin heeft daar gelijk gebruik van gemaakt voordat ze daar op kon terugkomen. Misschien niet helemaal correct aangezien nabestaanden ook kwetsbaar zijn maar ben eerlijk ik had het ook gedaan omdat de waarheid moet bovenkomen en dat doe je door leugens KEIHARD te presenteren en of publiceren, al is het niet correct of ongepast! De methodes die jullie er zelf op na houden zijn zelfs nog minder smakelijk en ongepast zelfs. Toch die ketel die de pot verwijt terwijl het zelf zwarter ziet dan menigeen.En het draagt tot niets bij! OOK DAT! alleen gekakel en geblaf! WOEF!

  Like

 26. Beste anoniem, wat ik in mijn epistels over meneer Vrijland heb aangetoond zijn geen halve waarheden, maar hele leugens. Ik daag je uit; ga inhoudelijk maar eens op mijn weerleggingen van 's mans nonsens om. Tot nog toe heb ik van de Vrijland-adepten nog geen enkel inhoudelijk argument mogen vernemen, dus verras me eens aangenaam.

  O, en spreek niet van respect wanneer je mensen ervan beschuldigt zich door ordinaire kinderverkrachters te laten betalen.

  Like

 27. 'Martin heeft daar gelijk gebruik van gemaakt voordat ze daar op kon terugkomen.'
  Berekend…en bewezen toch?
  Ik kan me voorstellen dat de moeder na de dood niet helder dacht.
  Maar opvoedkundig lijkt ze me wel waardig bewezen.
  Martijn begon zijn haathetze omdat ze 'niet naar HEM luisterde.
  Zie de trotse 'eerste' reacties halve maan van hem omslaan in pure belastering.
  Dat bewijs heeft hij zelf ook (niet chronologisch) in stukjes en brokjes goedpraterijsaus erbij ook op zijn site gezet.
  Je moet gewoon goed kijken en op volgorde zetten.

  FeeX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s