Martin Vrijland met de billen bloot

In mijn vorige blog vroeg ik me al af hoe makkelijk Martin Vrijland met zijn “betrouwbare bronnen” omgaat en ik verried u al dat iemand, die nog wantrouwiger is dan ik, de proef op de som genomen heeft. Dat soort stunts staan me altijd wel aan en ik heb de laatste dagen, besmuikt lachend zo moet ik toch wel toegeven, vanaf de zijlijn meegekeken.

Er was niet meer voor nodig dan een vers aangemaakt e-mailaccount en een sterk verhaal. Onder het pseudoniem “Kate Lans” heeft hij Martin Vrijland benaderd en hem in een paar dagen volkomen absurde informatie gevoerd.

Deze virtuele Kate werkt op het bureau. Ze zou een oud-collega (inmiddels tot goede vriendin verworden) hebben, die bij de afdeling werkt waaruit de TGOs worden samengesteld. Die vriendin houdt haar op de hoogte van hoe het daar reilt en zeilt en weet te vertellen dat er bij TGO Echo13  drie collegae werkzaam zijn die ze nog nooit eerder heeft gezien. Dat zinde ook een virtuele collega van de virtuele vriendin van Kate niet en deze moet wat moeilijke vragen gesteld hebben – zo moeilijk dat deze prompt zelfs “op non-actief werd gezet”. Dit eerste schrijfsel heeft meneer Vrijland direct op zijn weblog geplaatst. No questions asked.

In de verdere mailwisseling met onze virtuele diender blijkt Martin Vrijland wel erg gebrand op nadere informatie over een vermeende andere zelfmoord; die van een Pool, die in een huisje van Duinrell een einde aan zijn leven gemaakt zou hebben.

De snode marionettenspeler achter “Kate” besloot het spel mee te spelen. Naar voorbeeld van het proces verbaal dat meneer Vrijland eerder op zijn blog postte werd een redelijke gelijkende kopie in elkaar geflanst. Met zwierige hand pende hij er in blauwe ballpoint “16 feb: overgenomen door K. Keur/Echo 13” onder. Klaas Keur, anagram van “sukkelaar”.

Wat kreukels. Met een dikke stift een groot zwart kruis erover heen. Dát is oog voor detail.


Uiteraard met een vriendelijk begeleidend schrijven van Virtuele Kate:

Goedemiddag Martin!!

Ik kon in ons systeem niets vinden over een zelfmoord van een Pool in Duinrel.

Maar ik heb even de tijd gehad om in de kopieer- en printer-ruimte te zoeken. Daar staat ook een papier versnipperaar en ik kreeg een ingeving. Veel documenten liggen daar een tijd in een doos, te wachten op vernietiging door een stagiair ofzo. En daarin vond ik vanochtend een voorblad van een document daarover!!!

Ik heb een foto gemaakt en stuur hem je bij deze!!!

Succes!!

groetjes, Kate


Zo makkelijk is dat. Te makkelijk. Hoe aannemelijk is het dat een agente uitgerekend meneer Vrijland uitverkoren hebben om haar eventuele twijfels openbaar te maken? Hoe aannemelijk is het dat zij, op eigen naam of die van een collega, het voor meneer Vrijland op een snuffelen zou zetten in de politiesystemen? Hoe aannemelijk is het dat uitgerekend stagiaires vertrouwelijke paperassen in versnipperaars staan te proppen? Niet natuurlijk.
Hallo Martin,
Mijn collega was erg blij om te horen dat je samen met ons verder wil gaan en dat voorzichtig naar buiten wil brengen, want dat het haar en anderen dwars zit is duidelijk en ondanks dat ze angstig is, vreet het aan haar.
Toen ze zaterdag door IZ aan de tand werd gevoeld was het duidelijk dat ze in hun maag zitten met de onthullingen!! Dus dat gebvoel alsof ze alles onder controle hebben is langzaam aan het afbrokkelen.
Ik had haar gisteren verteld over het zoeken naar de namen van “de drie” en ze zei dat het haar niet verbaasde dan tenminste 1 ervan contact had met de AIVD. “Geef de namen maar door”, zei ze vandaag, dus bij deze:
Die contacten daarmee heeft is Dunce Rover, een Brit die prima Nederlands spreekt en al redelijk op leeftijd. De tweede is Klaas Keur, jongere vent, leek wat onwennig te zijn. Van de derde kennen we enkel de achternaam: vd Berk, middelbare leeftijd.
Ik bedenk me net iets, ik kan aan haar vragen of ze misschien ook het document heeft van de persvoorlichter, als we daarin een automatische datum zien staan dan weten we of die al op diezelfde avond aan het voorbereiden was!!
We zijn samen bezig om wat te sorteren en te controleren, zodat we niet iets doorspelen wat vervolgens niet blijkt te kloppen.
groetjes,
Kate

Dunce Rover, ook al een anagram en wel voor “undercover”, deed kennelijk ook al geen alarmbellen rinkelen bij vriend Vrijland. Er zal nochtans nauwelijks een Brit te vinden zijn die zich zo maar “dunce” zal laten noemen.
“If it sounds too good to be true, it probably is” dat aloude adagium heeft aan waarheid nog altijd niets ingeboet. Dat geldt overigens ook voor Ockhams Scheermes. Gebruik ze, zou’k zeggen.
Martin Vrijland verkoopt u allen hysterische poeha, zijn betrouwbare bronnen zijn alles behalve dat en wie deze man nog altijd op zijn woord geloven wil, die leze al zijn hersenspinsels over de Reptillians van Icke.
Met dank aan Virtuele Kate. Met dank aan het vogeltje dat mij over Kate vertelde.

151 gedachtes over “Martin Vrijland met de billen bloot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s