Bijna Pasen

Mijn woning is wat gehorig, het dubbel glas maakt de belofte van een goede isolatie niet waar. Warmte verdwijnt al te snel naar buiten en geluid draagt al te snel naar binnen. Daar is wat betreft de afrekening met mijn energieleverancier niet veel vermakelijks aan, maar met de gehorigheid ligt dat soms heel anders.

Vandaag stonden twee jonge moeders met elkaar te kletsen, vlak voor mijn raam. De ene mevrouw legt de andere uit hoe dat nou zit, met die Paasdagen. Door de folie op de ruit kan ik haar niet zien, maar ze spreekt zo stellig dat ik haar toch voor me zie terwijl ze de feestdagen op haar vingers voor haar gesprekspartner aftelt.

“… dan heb je Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Zwarte Zaterdag en zondag begint dan het Paasfeest.”

Zo kun je ’t ook bekijken natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s