B-Tower

Een luid geraas dat ik niet direct kan thuisbrengen, maar waarvan ik wel meteen weet “dit is niet goed”. Een blik naar buiten leert me dat er inderdaad iets geheel en al is misgegaan en wel bij de in aanbouw zijnde B-Toren.

Er zijn twee verdiepingen naar beneden komen zetten en ik zie een paar bouwvakkers zich over hun gewonde collega’s buigen. In de verte hoor ik de toeters en bellen al aankomen. Ik besef me dat ik daar niets nuttigs betekenen kan, maar ben te veel een kind van deze tijd, dus ik twitter wat over de instorting de virtuele wereld in en grijp mijn digitale camera. De rest van de serie vind je hier; Flickr.

Politie, Brandweer en de ambulancedienst rukken massaal uit, de DCMR en de GHOR komen ook ter plaatse en al gauw worden de eerste gewonden met behulp van een grote bouwkraan op een stretcher luchtwaarts gehesen. De hulpdiensten van Rotterdam, een geoliede machine.

Later blijkt dat zes bouwvakkers gewond zijn geraakt en gelukkig kunnen ze het allemaal navertellen. Beterschap, mannen!


Een gedachte over “B-Tower

  1. De foto “zegt” ontzettend veel over de situatie. Gelukkig zijn de slachtoffers buiten levensgevaar en wens ik betrokkenen spoedig herstel toe. Omdat er geen dodelijke schachtoffers zijn gevallen zou ik deze foto
    inzetten voor een fotowedstrijd met onderwerp “ongelukken” of “hulp”.
    Marcel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s