De Grote Hoogvliegersdag

Vanochtend heel vroeg verzamelde zich een enorme groep vrijwilligers, van onder andere de stichting Hoogvliegers, de Brandweer, de ambulancedienst, de politie, de douane en het KLPD op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Ze brachten ongekende hoeveelheden materieel mee, van vliegtuigjes tot ambulances, een heuse tank, brandweerwagens en een ME-bus.

Al die mensen hadden maar één doel; honderdvijftig chronisch en terminaal zieke kinderen een leuke dag bezorgen.

Ik had de eer aan te mogen sluiten bij een bevlogen groep politiemensen. Zij maken al acht jaar op rij deel uit van deze karavaan. De hele dag hesen we kinderen in politietenue; platte petten, bolhoedjes, jassen, steekwerende vesten, de witte helmen van de ME, handboeien, lange en korte wapenstokken -het was er allemaal. Vervolgens mochten ze verkleed en wel op de foto, bij of in een ME-bus of op een politiemotor gezeten. De foto kregen de kinders mee, netjes gelamineerd met hun vingerafdruk erbij. Er werden rondjes achterop de motor gereden of in de dienstbus.

Zo was er op dat hele terrein om de paar meter wat te doen. De douane bracht haar collectie inbeslaggenomen zaken mee en twee van haar honden. Daarnaast stond een man met een trotse roofvogel op zijn arm en nog wat verderop mochten de kinderen samen met leden van het arrestatieteam schieten. Daar tegenover plakte een mevrouw de mooiste glittertattoos.

Buiten mocht iedereen een kijkje in een ambulance nemen én in een echte tank. De Brandweer bracht een tankautospuit mee en kinderen mochten met de brandslang in de weer. Ondertussen reden er vrachtwagens en dure bolides af en aan, luid toeterend.

De klapper op de vuurpijl was een eindje vliegen, in onder andere een Dakota van de Dutch Dakota Association. Ieder kind was piloot voor een dag.

Vandaag verwelkomde de stichting Hoogvliegers haar drieduizendste Hoogvliegertje. Deze bijzondere dag werd afgesloten met een defilé van alle aanwezige voertuigen, over de landingsbaan. Ik heb genoten, geen voeten meer over en als het even kan ben ik er volgend jaar weer bij!

Bekijk mijn foto’s hier; klikkerdeklik.

En hier die van HavanKevin; klik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s