De Gotspe van Gorinchem

En net terwijl je denkt alles wel zo’n beetje gehad te hebben waar het gaat om reeds lang achterhaalde vrouwenstandpunten en ongein op het voetbalveld, dan weet de stad Gorinchem (of all places) je nog verder te verbazen met haar Multi Cultureel Initiatief.

Ter ere van dat festijn worden “alle fanatieke mannen” uitgenodigd het tegen elkaar op te nemen tijdens een voetbaltoernooi, want dat is zo’n goede tijdsbesteding voor de jongens. Zó goed dat het toernooi alleen voor heren georganiseerd wordt.

De dames, aan wie multiculturaliteit blijkbaar niet besteed is, zijn in het geheel niet welkom. Niet om op hun beurt fijn ook een gezond potje te voetballen, niet om aan te moedigen vanaf de zijlijn en zelfs niet om de heren in stilte in al hun glorie te bewonderen vanaf de tribune.

De dames mogen wel toekijken, maar het dan wel vanaf een afstandje. Een aanzienlijk afstandje. Via http://www.islaam.tv/ welteverstaan. Jottem!

Het blijft niet bij deze seksescheiding. De stichting, die zichzelf zo ruimhartig het predikaat “multicultureel” toebedeelt, beperkt zich vervolgens in de uitnodigingen die zij online plaatst tot “alle broeders” en verzoekt de voetballers zich vervolgens toch vooral volgens islamitische kledingvoorschriften te kleden. De opbrengst van al dit fraais komt ten goede aan een te bouwen moskee.

Heel “multicultureel” allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s